Šport > Nogomet
52 ogledov

Ibrahimović se je odrekel milijonom

Zlatan Ibrahimović EPA
Švedski nogometni zvezdnik noče prejemati plače, dokler je poškodovan.

Nekdanji švedski reprezentant Zlatan Ibrahimović, ki si je minuli četrtek na povratni tekmi Lige Evropa med Manchester Unitedom in Anderlechtom poškodoval prednjo križno kolensko vez, zaradi česar je zanj letošnja sezona že končana, ni želel podaljšati pogodbe s svojim zdajšnjim klubom, je danes zapisal britanski The Sun.

Manchester United je 35-letniku ponudil podaljšanje pogodbe pod istimi pogoji, kot je prišel v angleškega nogometnega velikana, se pravi 15 milijonov evrov na sezono. Vendar se je najboljši strelec rdečih vragov v letošnji sezoni, dosegel je 28 golov, zahvalil za ponudbo. Dejal je, da si ne zasluži prejemati plače, dokler je poškodovan.

Ibrahimović naj bi se na nogometne zelenice vrnil šele januarja prihodnje leto, ali bo to v dresu Manchester Uniteda ali kašnega drugega kluba, veliko se govori o njegovem odhodu v ZDA, še ni znano.

"Nekaj je gotovo. Jaz se bom odločil, kdaj bom končal in nihče drug. Ni variante, da bi zdaj obupal. Kmalu se vidimo," je na družbenem omrežju Instagram v ponedeljek zapisal Ibrahimović.

Kot Fernando Redondo

Pred Ibrahimovićem se je za podobno potezo na začetku tisočletja odločil tudi Argentinec Fernando Redondo, ki se je ob prestopu iz madridskega Reala v AC Milan poškodoval.

Zaradi tega več kot dve leti, kolikor je trajala njegova rehabilitacija, ni želel prejemati plače s strani svojega novega kluba, ker zanj ni igral, na sezono je bilo to okoli 2,5 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.