Šport > Nogomet
6036 ogledov

Ibrahimović: To je razlog, zakaj sta nagrado osvajala Messi in Ronaldo

Zlatan Ibrahimović Profimedia
Legendarni švedski napadalec trdi, da nikoli ni osvojil zlate žoge, ker se ne boji povedati svojega mnenja.

Napadalec AC Milana Zlatan Ibrahimović je prepričan, da je bil v preteklih letih vselej spregledan v glasovanju za nejprestižnejše individualno priznanja na svetu, ker ne ustreza imidžu igralca, na katerem sta kariero zgradila Cristiano Ronaldo in Lionel Messi.

Omenjeni nogometni ikoni se lahko skupaj pohvalita s kar 12 zlatimi žogami, medtem ko Ibrahimović v glasovanju nikoli ni prišel višje od tretjega mesta (2013).

Ibrahimović Ronaldo | Avtor: Epa Epa
Desetletno popolno prevlado Messija in Ronalda (2008-2017) je šele leta 2018 uspel prekiniti hrvaški vezist Luka Modrič, odtlej pa je Ballon d'Or še dvakrat romal v roke Argentinca, ki je s sedmimi priznanji najuspešnejši nogometaš v več kot 60-letni zgodovini te nagrade.

Ibrahimović je v najboljših letih kariere vselej veljal za enega najboljših igralcev na svetu, rušil je klubske in invididualne rekorde, osvajal lovorike na Nizozemskem, v Italiji, Španiji, Franciji in Angliji, pustil neizbrisen pečat onkraj luže ter presegel magično mejo 500 golov, a je zlata žoga kljub vsemu zanj ostaja nedosegljiva. Danes štiridesetletni nogometni as trdi, da je to davek njegove neposrednosti in (pre)dolgega jezika.

"Te nagrade so politične. Želijo so 'gospoda popolnega'," je senco dvoma na legitimnost rezultatov glasovanja vrgel Ibrahimović.

"Če govoriš naravnost in poveš to, kar si misliš, potem te nagrade ne moreš osvojiti. Najlažje jih je podeljevati pridnim fantom. Meni to nič ne spremeni. Zaradi tega nisem nič boljši ali slabši nogometaš," je prepričan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.