Šport > Nogomet
12431 ogledov

Ibrahimović žaluje: "Tebi dolgujem vse"

ibrahimović Epa
Pokojniku gredo zasluge, da je Zlatan Ibrahimović lahko nadaljeval nogometno kariero.

Švedski nogometni napadalec Zlatan Ibrahimović se je na družbenih omrežjih poklonil priznanemu ortopedskemu kirurgu, ki mu je pred štirimi leti omogočil nadaljevanje kariere na najvišjem nivoju nogometne igre.

Dr. Freddie Fu je umrl za posledicami raka pri 71 letih.

Pokojni ortoped je bil znan po tem, da je pred štirimi leti rešil kariero Ibrahimovića. Švedski veteran, ki je bil takrat član Manchester Uniteda, je aprila 2017 utrpel resno poškodbo kolena na tekmi lige evropa z Anderlechtom.

Po operaciji v Rimu, kje mu je Fujeva ekipa uspešno sanirala strgano sprednjo in zadnjo križno vez, je pokojni ortoped napovedal, da ima "Ibrahimović pred seboj še veliko let".

"Freddie Fu mi je dal drugo priložnost v moji karieri. Zaradi njega sem še vedno na vrhu. Dolgujem mu vse. Hvala Freddie Fu. Počivaj v miru," je v slovo zapisal Ibra.

Nogometni zvezdnik je po operaciji kolena okreval mnogo hitreje od pričakovanj in se na zelenice vrnil nekaj mesecev prej, kot so mu to napovedovali zdravniki.

Ob koncu sezone je z Unitedom osvojil ligo evropa, nato pa so mu marca 2018 v moštvu pokazali vrata, čeprav je imel pogodbo sklenjeno do konca tekoče kampanje.

ibrahimović | Avtor: Profimedia Profimedia
Po prekinitvi sodelovanja je še istega meseca podpisal za LA Galaxy, preden se je konec leta 2019 vrnil v Milano, kjer na jesen kariere še naprej navdušuje. 

Letos so mu načrte sicer spet prekrižale poškodbe. Potem ko je zaradi kolena izpustil evropsko prvenstvo, je 12. septembra odigral le 30 minut na tekmi z Laziem in prispeval zadetek za zmago Milana (2:1), nato pa se je zaradi bolečin v ahilovi tetivi spet znašel na klopi za poškodovane igralce. Trener Milana Stefano Pioli upa, da bo lahko nanj spet računal na torkovi tekmi lige prvakov z Atléticom iz Madrida.

Ibrahimović je v medijskem prostoru znan po bahavih izjavah in poveličevanju svojih nogometnih sposobnostih, v enem zadnjih intervjujev pa je 39-letnik za trenutek stopil iz prevzetnega karakterja in priznal, da igranje nogometa na pragu štiridesetih ni mačji kašelj.

"Ko sem bil mlajši, sem samo igral, tudi če so me pestile bolečine. Želel sem dosegati gole in zmagovati. Sčasoma sem začel uporabljati glavo in spoznal, da je potrebno prisluhniti telesu. Moja glava je v redu, a telo postaja staro in je ne more več dohajati. Poslušati moram svoje telo, samo tako se bom lahko izognil neželenim posledicam. Vsak dan posebej moram dobro premisliti in se opomniti, da nisem Superman," je v zanj neznačilnem slogu priznal Ibrahimović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.