Šport > Nogomet
25 ogledov

Ibrahimovićev 101 gol: "Naučil me je Capello!"

Ibrahimović AC Milan Chievo Serie A Italija prvenstvo EPA
Zlatan Ibrahimović je konec tedna z dvema goloma Chievu postal 72. nogometaš v zgodovini italijanske Serie A, ki je dosegel in presegel magično mejo stotih ligaških zadetkov. 101 gol je Ibrahimović zabil na 196 tekmah za Juventus, Inter in AC Milan, po nedeljski tekmi pa se je še posebej spomnil svojega prvega trenerja v Italiji, Fabia Capella. "Pod njim in njegovo desno roko (Italom) Galbiatijem sem se naučil zabijati gole," je dejal Ibra. Tu je njegovih 101.

"Res sem vesel, da sem zabil več kot sto golov, a zame je najpomembnejša stvar zmaga. Če ob tem še zabijem, je to zame bonus," je po nedeljski zmagi nad Chievom povedal Milanov napadalec Zlatan Ibrahimović, 72. nogometaš v zgodovini Serie A, ki je presegel mejo stotih ligaških zadetkov. Švedski reprezentant je za ta dosežek potreboval 196 tekem v majici Juventusa, Interja in AC Milana, kar pomeni povprečno 0,51 gola na tekmo. Švedski Balkanec torej zabije na vsaki drugi, za svoje strelske dosežke pa je še posebej hvaležen svojemu prvemu trenerju po prihodu v Serie A, zdajšnjemu italijanskemu selektorju Fabiu Capellu:

"Kot sem dejal že prej, sem se tu v Italiji naučil zabijati gole pod (Fabiem) Capellom in njegovo desno roko (Italom) Galbiatijem, ki sta me res veliko naučila. Potem sem še naprej trdo delal in še naprej počel tisto, kar sta me naučila. Upam, da bom še naprej zabijal gole. Počutim se zelo dobro, tako fizično kot tudi psihično. Soigralci mi pomagajo, ekipa je v dobri formi in delujemo zelo dobro, kar se vidi tudi po rezultatih. Škoda, da se tekma proti Barceloni ni iztekla preveč dobro. Ampak že smo se uvrstili naprej, tako da upam, da bomo postali še bolj samozavestni in še naprej igrali s srcem."

Še drugi del videa z Ibrahimovićevim 101 golom:

Nikar ne spreglejte teh lepotcev:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.