Šport > Nogomet
58 ogledov

Ibraimi: Čaka nas tekma sezone

maribor zavrč prva liga slovensko prvenstvo ibraimi ljudski vrt Nino Verdnik
V taboru slovenskih prvakov odštevajo zadnje dni pred prvim evropskim obračunom v novi sezoni.

Maribor je sredi tedna opravil generalko za torkovo prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij Lige prvakov proti kazahstanski Astani. Štajerci so se v deževnem Ljudskem vrtu z ruskim Kubanom razšli z neodločenim izidom (2:2) in potrdili dvig forme, potem ko so bili na začetku priprav precej razglašeni.

Enega od dveh zadetkov vijoličastih proti Kubanu je zabil Agim Ibraimi, njegov zadetek je bil prava poslastica za gledalce. "Tudi na treningih preizkušamo podobne udarce, ciljamo z različnih razdalj tudi proti Handanoviću ali poskušamo s projektili. Včasih smo uspešnejši izvajalci, včasih vratar. Meni je tokrat uspelo, vesel sem zadetka in naše predstave, ki napoveduje uspešen začetek sezone," je za klubsko spletno stran dejal makedonski reprezentant.

"Dobro smo oddelali priprave, vse je potekalo po načrtih. Zdaj smo že povsem osredotočeni na začetek kvalifikacij v Ligi prvakov. Evropske izkušnje, ki jih imamo, veliko pomenijo, so pa hkrati tudi opozorilo. V Evropi ne gre brez popolne zavzetosti, zbranosti. Vemo, kaj nas čaka. To bo za nas tekma sezone. Treba je storiti vse, da bo mreža ostala nedotaknjena, na drugi strani pa bomo skušali izkoristiti naše prednosti. Verjamem, da se bo dobro razpletlo," je dvoboj proti Astani napovedal Ibraimi.

Ante Šimundža je tik pred ključnim delom sezone pozdravil vrnitev rekonvalescenta Željka Filipovića, ki je nazadnje igral 15. aprila. "Komaj sem čakal ta trenutek, da spet dobim priložnost, da zaigram. Ko sem se ogreval ob igrišču, sem bil kot majhen otrok. Po dolgi odsotnosti sem si neizmerno želel vrnitve in ne morem skrivati navdušenja, ki ga je prinesla vrnitev na igrišče."

"Najbolj pomembno je, da je bil vtis s tekme proti Kubanu zelo dober. Igrali smo proti močni ekipi in lahko rečemo, da je za nami prava evropska preizkušnja. Generalka je uspela," je dodal Filipović, ki se bo skušal tudi ob naslednjem reprezentančnem zboru uvrstiti med izbrance Srečka Katanca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.