Šport > Nogomet
11 ogledov

Ibraimi: Prišli so po ničlo, dobili so jo

Agim Ibraimi Saša Despot
Vezist aktualnega državnega prvaka, Agim Ibraimi, meni, da je Olimpija v Ljudski vrt prišla igrat obrambno in z remijem (0:0) izpolnila zastavljeni cilj.

Nogometaš Maribora Agim Ibraimi je sobotni večni derbi med Mariborom in Olimpijo zaznamoval z nekaj zanimivimi prodori in preigravanji, a med strelce so tokrat novopečeni Slovenec ni vpisal. Tekma se je končala brez zadetkov.

Prednost Olimpije na prvenstveni lestvici tako še vedno znaša šest točk, a v mariborski vrsti se z zaostankom ne obremenjujejo.

''Mislim, da smo bili boljši''

"Prišli so po ničlo, dobili so jo. S tem mislim, da so se postavili tako obrambno, da so že takoj dali vedeti, da ne bodo dovolili zadetka. Je pa bila to prava evropska tekma. Mislim sicer, da smo bili boljši, Olimpija pa je iskala svoje priložnosti iz protinapadov, ki pa jih ni izkoristila, tako kot tudi mi nismo izkoristili svojih. Če bi šli gostje v tekmi na tri točke, bi prav gotovo bolj napadli, tako pa so šli v tekmo taktično, kar smo tudi pričakovali, na primer, tudi njihov napadalec Wobai ni igral od prve minute," je po derbiju razlagal Ibraimi, sicer makedonski reprezentant, ki pa ima po novem tudi slovensko državljanstvo.

''Vseeno je, kdo je trener''

Ibraimija in soigralcev ni zmotilo dejstvo, da so le tri dni pred pomembno tekmo v prvenstvu dobili novega trenerja, ekipo znova vodi Darko Milanič. "Smo profesionalci in seveda ni v redu, da se prevečkrat zamenja trener, a na igrišču se moramo tako postaviti, da je vseeno, kdo je trener. Mi moramo biti tisti, ki damo svoj maksimum. Če pride nov trener, ga moramo sprejeti, za postavljanje trenerjev in te zadeve pa so drugi ljudje v klubu. Trener za nas v bistvu ni nič novega, poznamo ga že od prej, kar reče, to moramo storiti," je v slovenščini pojasnjeval poleg kapetana Marcosa Tavaresa prvi strelec Maribora.

Zaenkrat ga ne skrbi lovljenje 14. prvenstvene zvezdice, čeprav Maribor za Olimpijo že več mesecev zaostaja. "Lani so imele Domžale devet točk prednosti, pa smo bili mi prvaki. Olimpija bo v nadaljevanju igrala manj obrambno, verjetno dobila tudi kak gol več, bomo videli. Tokrat so glede na menjave, ki so jih naredili, želeli zapreti igro. To je bila prava evropska tekma, kjer odloča trenutek. Vsi smo bili pazljivi, 0:0 pa je povsem realen rezultat. Za nas veliko število gledalcev ni nič novega, medtem ko Olimpija tega še ni vajena," je povedal Ibraimi.

Zdaj je pravi Slovenec

Mariborski nogometaš po novem še bolj čuti s svojo ekipo, v minulem tednu je namreč tudi uradno dobil slovenski potni list. "Zelo sem vesel, da sem dobil slovensko državljanstvo. Še preden sem prišel igrat za Maribor, sem bil velikokrat v Sloveniji, saj imam tukaj sorodnike in že takrat mi je bila Slovenija zelo všeč. Zelo sem vesel, da sem zdaj pravi Slovenec," je še povedal Ibraimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.