Šport > Nogomet
15 ogledov

Ibraimi še ne gre po poti Iličića

Zlatko Zahovič Darko Milanič Zahovic Milanic Boštjan Tacol
Mariborčani se še naprej v peklenskem ritmu pripravljajo na novo sezono. V torek so proti Siofoku odigrali naslednju v nizu prijateljskih preizkušenj in jo dobili s 3:0. V 2. prekrogu Lige prvakov jih najverjetneje čaka obračun proti Dudelangeju.

Točno mesec po četrtem slavju Barcelone v finalu Lige prvakov se je s tekmo Santa ColomaDudelange v torek začela nova sezona med elito. Z zmagovalcem dvoboja med andorskimi polprofesionalci in luksemburškimi favoriti se bo čez dva tedna pomeril Maribor, ki se v hudem ritmu pripravlja na novo sezono. Po pričakovanjih so si Luksemburžani že na prvi tekmi priigrali prednost (v gosteh so slavili z 2:0) in jih tako na povratnem srečanju pred svojimi gledalci čaka zgolj formalnost. Štajerci se bodo z zmagovalcem obračuna pomerili 12. ali 13. julija v Ljudskem vrtu, povratna tekma bo teden dni pozneje.

Rajčević išče pomočnika

Osem tekem v 16 dneh je pravi pekel na Zemlji, a dobro delo pred sezono je naložba za vse leto. Vijoličasti so začeli silovito in z razliko v golih 24:0 dobili prve tri tekme, nato pa v Ljudskem vrtu izgubili s kijevskim Arsenalom (0:3). Rane so zacelili s torkovo zmago nad madžarskim Siofokom (3:0).

Nekaj nezadovoljstva je trener Darko Milanič izrazil že pred premiernim porazom, ko je igralce po tekmi z ukrajinsko Zarjo okrcal, da so igrali veliko prepočasi. "Tekmo smo sicer začeli zelo dobro, do rezultata 0:1 pa smo bili boljši nasprotnik. Poškodba (Agima) Ibraimija je vse skupaj malo porušila, to je popolnoma jasno. Naši fantje so se trudili, vendar nam preprosto ni uspelo prebiti njihove disciplinirane igre," je po Arsenalu povedal Milanič.

Prav Ibraimi naj bi bil letošnji levonogi igralec navdiha, kot je bil to lani Josip Iličić, na krilih katerega so vijoličasti poleteli na prag Evropske lige. Kot kaže, se bodo Štajerci lahko letos zanesli tudi na Etiena Velikonjo, saj je prvi strelec priprav (osem golov) dvakrat zabil tudi v torek. A na tekmi si je zlomil dlančnico in bo v sredo že operiran.

Mariborske navijače pred začetkom sezone skrbi predvsem obramba, ki po ločitvi branilskega dvojca Siniša Anđelković - Aleksandar Rajčević še ni našla pravega pribočnika Koprčanu. Brazilec Arghus Soares Bordignon naj bi to težavo kmalu rešil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.