Šport > Nogomet
3717 ogledov

Icardijeva modrica razburja, Džeko udaril nazaj: "Sramotno!"

Icardi Džeko Profimedia
Derbi najmočnejše turške nogometne lige med Galatasarayem in Fenerbahčejem je dobil nadaljevanje na družbenih omrežjih.

Večna rivala Fenerbahče in Galatasaray sta se v 18. krogu turške superlige razšla brez zmagovalca (0:0). Fizično zahtevno tekmo so zaznamoval številni medsebojni spopadi na zelenici, kjer je bilo storjenih kar 45 prekrškov - 19 na strani Fenerbahčeja in 26 na strani Galatasaraya. Skupno je bilo z rumenim kartonom kaznovanih sedem igralcev.

Po koncu derbija se je dogajanje preselilo na splet, kjer je Galatasaray objavil fotografijo svojega nogometaša Maura Icardija, s katero je želel prav posebej opozoriti na veliko modrico pod napadalčevim očesom.

Icardi | Avtor: Instagram Instagram

 | Avtor: Epa Epa
Galatasaray je namigoval, da se je Icardi poškodoval v dvoboju z agresivnimi nogometaši Fenerbahčeja, ob tem pa potožil tudi nad nedosojeno enajstmetrovko v njihovo korist.

"Tisti, ki hočejo pravico samo zase, še naprej manipulirajo s turškim nogometom. Sobi za VAR in 26 kameram ni uspelo videti, kaj se je zgodilo. Nas je sram v njihovem imenu. Upam, da bo nekoč sram tudi tiste, ki so turški nogomet pripeljali do te točke," so po tekmi udarili iz Galatasaraya.

Provokativna objava je izzvala močno reakcijo zvezdnika Fenerbahčeja Edina Džeka, ki je v odgovoru poudaril, da je fotografija zavajajoča, sej Icardija v predel očesa ni udaril kateri od nasprotnih igralcev, temveč se je poškodoval v trčenju z vratnico. Na to so v odgovoru opozoril tudi predstavniki kluba.

"Poskus, da bi se predstavili kot žrtve s pomočjo igralca, ki se je udaril v vratnico. Mi sodbo prepuščamo javnosti," so odgovorili iz vodilnega moštva na ligaški razpredelnici. Galatasaray je z enakim številom točk (44) na drugem mestu.

"Icardi je z glavo zadel v vratnico, oni pa so ga dali na Instagram in se pritoževali zaradi enajstmetrovke. Kako tipično zanje! Sramota," pa je dodal 37-letni Džeko.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri 15:51 25.december 2023.

    A tam v športu velja tudi šeriatsko pravo? Sam vprašam...

  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:47 25.december 2023.

    Torej je za "brihtnega" Edina Đeka irelevantno, da je bilo Icardijevo bližnje srečanje z vratnico posledica tega, da ga je od zadaj porinil osrednji branilec Ferenbačeja Aleksander Điku!?