Šport > Nogomet
124 ogledov

"Igralce sem zaklenil in jim grozil"

Rijeka Profimedias
Na Hrvaškem je po zmagi v pokalu znova v ospredju slovenski trener Matjaž Kek. Njegova Rijeka je v finalu pokala s 3:1 odpravila Dinamo.

Rijeka je pod vodstvom Matjaža Keka prišla do dvojne krone na Hrvaškem. "Vsi v klubu si zaslužijo čestitke. Po porazu v Maksimiru smo bili na udaru, a še enkrat smo pkazali, da nas ne smejo prečrtati. Igralci so še enkrat pokazali karakter, znajo reagirati v takšnih situacijah. Na koncu sezone smo odigrali še eno odlično tekmo," je po slavju svojih izbrancev dejal nekdanji slovenski selektor.

"Izjemno sem ponosen na igralce, tudi na vse ostale ljudi okoli sebe. Seveda tudi navijače. O tej sezoni se bo govorilo še vrsto let. Moramo biti srečni veseli, ne smemo pa se bahati. Nogomet s s tem dnevom ni končal," je še zaključil Kek.

Dinamo je sicer Rijeko povozil v zadnji tekmi prvenstva, ko je bil naslov že oddan, obe moštvi pa sta se v finalu pokala pomerili že nekaj dni kasneje. Kako je Kek v nekaj dneh dvignil ekipo? "Zaklenil sem jih v sobo in jim začel groziti. Gre za pametne fante, znali so spoštovati finale pokala. V nasprotnem primeru bi imeli težave. Razumem jih, to so mladi fantje, težko se je spopadati s čustvi, ko vam celo noč prepeva 30 tisoč ljudi. V soboto smo bili slabi," je bil trenerjev odgovor."

"Ob manjši rotaciji smo skozi sezono zmagovali na ključnih tekmah. Premagali smo Belupo, Hajduk, dominirali proti Dinamu na Rujevici," je o razlogu za dvojno krono še dejal junak navijačev Rijeke.

Komentarjev 3
  • marialorca 16:52 01.junij 2017.

    Tretji predkrog lige prvakov lahko USTVARI par NK Maribor : NK Rijeka .... Zdaj smo navijali za KEKa in RIJEKO proti Dinamo Zagreb. Vsaj mi, ki nismo navijači "ultrasi" in uživamo v lepem nogometu, bomo TRPELI. Želeli bomo zmago Maribora ...prikaži več in upali, da KEK z RIJEKO ne izpade. Saj bo žreb "enkrat naklonjen" in tega srečanja ne bo omogoćil?

  • Lavdan 13:15 01.junij 2017.

    Bravo KEK, čestitke. Največ je vredno, da je premagal lopovskega primitivca Mamića.

  • Dixon 09:57 01.junij 2017.

    Kek kot stari mačev vedno ve kaj postoriti. Vsaka mu čast!