Šport > Nogomet
14 ogledov

"Igralcem izplačano 4.849.965 evrov"

Ivan Simič nima razloga za odstop, zato ostaja v NZS. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Ivan Simič ni odstopil kot predsednik NZS. "Spins zame ni sindikat," pravi o sporu s sindikatom. Težav s premijami nogometašev pa naj sploh ne bi bilo. Izplačali so jim skoraj pet milijonov.
Odstopil ne bom. Vsi pa vedo, kako me lahko zamenjajo.
Ivan Simič

V zadnjih dneh so se razširile govorice, da bi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Ivan Simič utegnil odstopiti zaradi nesoglasij glede denarja z igralci članske reprezentance. A prvi mož NZS je na petkovi novinarski konferenci še enkrat potrdil, da odstop ni v njegovih načrtih. "Odstopil ne bom. Vsi pa vedo, kako me lahko zamenjajo. To je zapisano v statutu. Če bo do tega prišlo, bom na tisti skupščini podal svoje videnje vseh zadev. Nimam pa nobenih težav, če ne bom več predsednik NZS. Kajti vse to delo, vsi napadi, vse neutemeljene obtožbe me že obremenjujejo in se sprašujem, če je to res potrebno. Podobno je nogometni tekmi. V 80. minuti si zelo utrujen in bi najraje nehal igrati. Potem se boriš in igraš do konca in tudi jaz bom igral do konca, pa kakorkoli se bo to končalo," pravi Simič, ki se je znašel tako na nasprotnem bregu igralcev kot Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins), ki prvega moža NZS vse od nastopa predsedniške funkcije – po Simičevih besedah – "nasaja".

Spins zame ni sindikat, ker je njegovo poslovanje nenavadno, poleg tega pa v ospredje vedno prihaja dejstvo, da mogoče gre le za denar in samopromocijo predsednika Spinsa.
Ivan Simič

Slabi odnosi med igralci članske vrste in Simičem so novo poglavje dobili prejšnji teden, ko je na dan prišla odločitev, da NZS nogometašem ne bo izplačala po deset tisoč evrov neto nagrade za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Nogometaši se naj namreč med drugim ne bi držali dogovora, da v razgovore ne bodo vključevali Spinsa in njegovega predsednika Dejana Stefanovića.

Prav "sodelovanje" igralcev s Spinsom, ki so ga pooblastili za pogajanja z NZS, je ena ključnih točk zadnjega spora in odvzema 230 tisoč evrov nagrad za igralce izbrane vrste na SP 2010. "Zakaj sem izpostavil, da ne želim, da vključijo Spins? Spins zame ni sindikat, ker je njegovo poslovanje nenavadno, poleg tega pa v ospredje vedno prihaja dejstvo, da mogoče gre le za denar in samopromocijo predsednika Spinsa. Drugače si ne morem razlagati dejstva, da imamo vselej enake težave, ne glede na to, kdo je predsednik NZS," je povedal Simič in navrgel še nekaj podatkov o zanj spornem delovanju Spinsa ter dodal, da bo o delovanju Spinsa obvestil tudi ministrstvo za delo, Mednarodno nogometno zvezo in mednarodni sindikat nogometašev FIFPro.

"Glede na to, da so igralci prek Spinsa sprožili nov val očitkov in s tem prekršili dogovor, ki smo ga imeli, bi rad povedal, da so igralcem izplačane vse premije, nagrade in nadomestila. In če potegnemo to na cel kvalifikacijski ciklus za SP 2010 od 1. julija 2008 do 3. junija 2010, je bilo igralcem izplačano 4.849.965 evrov. Mi smo pa zagnali cel vik in krik za 230 tisoč evrov."

"Vsi igralci, strokovno vodstvo, vsi organi na NZS imajo mojo podporo. Nimam težav sestati se z igralci. Še enkrat pa povem, da se ne bom sestajal s predstavniki Spinsa, ki išče predvsem samopromocijo, medijsko pozornost in mogoče dodatni vir zaslužka," je v na trenutke že smešnem dvobojevanju predsednikov NZS in Spinsa odločen Simič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.