Šport > Nogomet
49 ogledov

"Igralcem nimam kaj očitati"

nk olimpija Saša Despot
Branilci naslova so v 7. kolu prvenstva doživeli še drugi poraz na domači zelenici.

Po sedmih odigranih kolih se bo na vrhu lestvice presenetljivo  nahajala Gorica. Novogoričani so zbrali 15 točk in imajo dve več od Olimpije, ki je tokrat na stadionu v Stožicah morala priznati premoč Luki Koper. Primorci so slavili z 1:0.

"Čestitke Kopru za zmago. Mojim igralcem nimam kaj očitati, dali so vse od sebe, tudi igra je bila na zadovoljivi ravni, le sreča tokrat ni bila na naši strani. Prav neverjetno je, koliko priložnosti smo si ustvarili, vendar nismo uspeli zadeti. To je nogomet, gremo naprej," je po porazu proti nekdanjemu klubu dejal trener Ljubljančanov Rodolfo Vanoli.

"Glede prestopnega roka sem že nekajkrat poudaril, da ne vidim pretirane potrebe po novih nakupih. Če bo vodstvo kluba ocenilo, da potrebujemo še kakšen nov obraz v slačilnici, ga bomo z veseljem sprejeli medse. V nasprotnem primeru bomo nove zmage lovili z obstoječim igralskim kadrom, ki mu od svojega prvega dne na klopi Olimpije brezmejno zaupam. Iz takšnih ali drugačnih težav se lahko izkopljemo le s trdim in predanim delom," je za klubsko spletno stran ob koncu prestopnega roka še dejal italijanski trener.

"Moramo se zavedati, da nekateri ključni igralci za našo igro niso opravili celotnih priprav in da so temu primerno tudi pripravljeni. Toda prihaja slabih 14 dni premora, ki ga bomo izkoristili za dvig intenzivnosti dela. Prepričan sem, da bodo Kronaveter, Velikonja in ostali naslednjo preizkušnjo z Gorico dočakali v boljši formi. Če me konkretno sprašujete o domnevni strelski krizi Etiena Velikonje, je ravno on eden tistih, v katerega imam brezmejno zaupanje, saj je v preteklosti dosegel veliko pomembnih zadetkov. Verjamem, da jih bo v dresu Olimpije dosegel še veliko več," je še dejal Vanoli.

Ta se ni strinjal z nekaterimi kritikami na račun zvezne vrste ob predstavi proti Kopru: "Brez kakršnegakoli dvoma ima Olimpija daleč najboljšo zvezno vrsto v Sloveniji. Ne nazadnje je omenjena zvezna vrsta s Kronavetrom, Zajcem, Klinarjem in Matićem v prejšnji sezoni osvojila naslov. Tokrat je sicer namesto Matića igral Miškić, toda to ne spremeni dejstva, da smo si pripravili ogromno zrelih priložnosti, katerih na žalost nismo uspeli spremeniti v zadetke. Pride tudi takšna tekma, podobno se nam je zgodilo pred dvema tednoma, ko smo na srečanju z Rudarjem sprožili kar 17 udarcev proti tekmečevim vratom, a se ni izšlo. Želim poudariti, da sem z igro zvezne vrste zadovoljen, jasno pa je, da imamo še ogromno rezerv v vseh segmentih igre. V naslednjih dneh bomo več časa posvetili izboljšanju realizacije."

Danes bosta v prvi slovenski ligi na sporedu še dve tekmi. Ob 17. uri se bo začel dvoboj med Aluminijem in Rudarjem, od 20.15 dalje pa bodo Celjani gostili Maribor, ki je med tednom ostal brez uvrstitve v skupinski del Evropske lige, v zadnjih kolih pa ni blestel niti v slovenskem prvenstvu.

 
Komentarjev 1
  • Lavdan 15:15 28.avgust 2016.

    Ni rezultata n iplače, tako kot na šihtu. Vse tudi ne more biti odvisno od sreče.Teli njihovi komentarji so pa sploh nekaj boljšega. Predvsem igra v segmentih. V glavnem bi zmagali. če ne bi izgubili.