Šport > Nogomet
13 ogledov

Igralci Atlética zavračali milijone, da bi ostali v klubu

Arda Turan Costa Koke Profe Ortega Mario Suarez Chelsea Atletico Liga prvakov Facebook
Skrivnost uspeha madridskega Atlética, fenomenalnega finalista letošnje Lige prvakov, je tudi sposobnost ohranjanja jedra ekipe, saj je več igralcev v preteklosti zavrnilo bogatejše ponudbe drugih klubov.

Portal El Confidencial poroča, da so številni nogometaši Atlético Madrida tudi v lanski sezoni, ko se je ekipa veselila španskega pokala in v finalu na Santiagu Bernabéuu epsko ugnala mestne rivale Real Madrid, zavrnili bogatejše ponudbe, ki so prihajale v tabor obubožanih rdeče-belih.

Ti so tudi po zaslugi zvestih nogometašev, jedro ekipe je bilo pri vseh uspehih v zadnjih letih praktično nespremenjeno, močno zmanjšali dolgove, k čemur je pripomogla tudi prodaja najboljših posameznikov kluba, nazadnje kolumbijskega strelca Radamela Falcaa.

Čutili so slavje in imeli so prav

"Nekateri so dvomili, toda na koncu so se vsi odločili, da ostanejo pod taktirko (Diega) Simeoneja. Čutili so, da jih čaka slavje v tej sezoni in imeli so prav," so zapisali pri El Confidencialu. 

Kljub temu, da naj bi bogate(jše) ponudbe dobili vsi ključni člani moštva, od kapetana Gabija Fernándeza, Maria Suáreza, Filipeja Luísa in Joãa Mirande, do Kokeja, Juanfrana TorresaÓliverja Torresa, Diega Godína, Diega Coste, Raúla Garcíe in Adriána Lópeza, je najboljša Atléticova ekipa tega tisočletja ostala skupaj.

Izgubili na tisoče evrov

"Izjema je bil Falcao, ki je klub zapustil zaradi milijonov, ki jih je ponujal Monaco, a razlog je bil le eden – Atlético je moral paziti tudi na svoje račune," dodajajo španski kolegi. Septembra je Miguel Ángel Gil Marín, Atléticov delegat in sin pokojnega lastnika kluba, na intimni prireditvi vsakemu članu ekipe podaril uro in se jim zahvalil, ker so "zavrnili multimilijonske ponudbe" in se odločili "izgubiti tisoče evrov", da bi ostali na Calderónu, dodaja El Confidencial.

Avgusta 2013 naj bi igralci dobili številne dobre ponudbe – poleg evropskih velikanov je bil zagret tudi Monaco, na tapeti pa so bili Luís, Juanfran, Miranda, Arda, Adrián, Costa in Koke, znova pa je bil ključen trener Diego Simeone, ki jih je prepričal, da jim lahko v rdeče-belem dresu po dveh zmagah v Evropski ligi uspe še nekaj večjega. In res imajo možnosti za prvi naslov v španski ligi po letu 1996 in sploh prvo zmago v Ligi prvakov.

60 milijonov za uspehe v Ligi prvakov

Arsenal naj bi močno pritiskal tudi na Juanfrana vse dokler se ni zaprla poletna tržnica, a je desni bočni branilec skupaj s klubom zdržal nalet topničarjev. Tudi to poletje bo zanimivo, medtem ko mediji že poročajo, da je odhod Coste gotov. Tako bodo "Los Colchoneros" izgubili še eno ikono, po Fernandu Torresu, Sergiu Agüeru in Davidu de Gei. Dolg je še vedno velik in 40 ali 50 milijonom evrov se rdeče-beli ne morejo kar tako odreči.

Blagajna Atlética bo po letošnji sezoni vseeno zadihala s polnimi pljuči, potem ko je klub brez enega samega poraza v Ligi prvakov zaslužil okrog 60 milijonov evrov, dodaten plus bi bil seveda tudi morebitni naslov. Tudi zato Atléticu ne bo potrebno na vsak način prodajati igralcev, da bi ostali nad vodo, še piše El Confidencial.

Simeone naj bi kljub zanimanju Argentinske nogometne zveze (AFA) in svojega nekdanjega kluba Interja delegatu Gil Marínu pred dnevi že potrdil, da bo ostal na klopi. Tekmo za tekmo in dan za dnem je Atlético prišel do sanjskega zaključka sezone, v katerem bi se lahko dokončno vpisal v zgodovino kot ultimativno presenečenje španske lige in Lige prvakov. Duh "Chola" Simeoneja pa bo med privrženci madridskega kluba živel za večno ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.