Šport > Nogomet
71 ogledov

Igralci Bayerna vdrli v sodnikovo garderobo

Arturo Vidal EPA
Alcantara, Lewandowski in Vidal so po koncu tekme z madridskim Realom pravico iskali v garderobi madžarskega sodnika Viktorja Kassaija. Posredovati je morala policija.

Nogometaši Bayerna so bili po tekmi na stadionu Santiago Bernabeu nezadovoljni s sojenjem, nekateri med njimi pa so se po tekmi odpravili na 'obisk' k sodniku Viktorju Kassaiju. Dvoboj se je po rednem delu tekme sicer končal z 1:2, v obeh podaljških pa so gostitelji dosegli tri zadetke in tako napredovali v polfinale lige prvakov.

Pri Bayernu so bili po tekmi jezni zaradi odločitev madžarskih sodnikov, ujezila jih je izključitev Artura Vidala v 84. minuti, kasnje pa še dva zadetka Cristiana Ronalda, ki sta bila dosežena iz prepovedanega položaja. Vidal, Robert Lewandowski in Thiago Alcantara so pravico iskali v sodniški garderobi, situacija pa je postala tako vroča, da je morala posredovati policija, ki je omenjene igralce odstranila iz slačilnice.

"To je kraja, takšne reči se ne smejo dogajati v ligi prvakov. Težko je sprejeti poraz, ko vas sodnik tako osramoti," je dejal prejemnik rdečega kartona Vidal in dodal: "Ni potrebno imeti tehnologijo v nogometu, ampak predvsem kakovostne sodnike. Čutili smo, da lahko napredujemo in zdaj smo zelo jezni, zmagovalca je odločil sodnik. Naredil je nenormalno veliko napak in nas vrgel iz lige prvakov."

"Vsi smo ljudje, vsi delamo napake, toda na tej ravni se ve, kakšni morajo biti sodniki," je bil le nekoliko blažji Alcantara.

"Tekma je bila odlična reklama za nogomet, nato pa jo odloči nekdo z žvižgalko. Nerad govorim o sodnikih, a najprej morate pogledati svoje napake. Tu ni šlo za eno napako, ampak več njih in vse so bile ključne," pa je dejal Arjen Robben.

"Vse je bilo na pravi ravni, razen sojenja. Ne trdim, da je imel Real na svoji strani sodnike, oni so preprosto delali napake. Nikoli nisem bil zagovornik tehnologije v nogometu, a moram priznati, da je ta tekma povzročila spremembo razmišljanja. Polfinale lige prvakov nesme biti odločeno na takšen način.Po tekmi sem se pogovarjal z Zidanom, strinjal se je, da sojenje ni bilo na ravni tekme. To se na takšnem nivoju ne sme dogajati. Verjamem, da bodo zdaj pohiteli z uvajanjem videotehnologije," pa je po tekmi razmišljal trener Bayerna Carlo Ancelotti.

Tudi pri Realu niso bili zadovoljni z nekaterimi odločitvami. Sumljiv je bil že padec Robbna za enajstmetrovko, pri drugem zadetku Bayerna pa je bil Lewandowski najverjetneje v prepovedanem položaju ob podaji Thomasa Müllerja. Poljak sicer ni prišel do žoge, a je vplival na igro, v nadaljevanju akcije je Sergio Ramos zabil avtogol.

 
Komentarjev 5
  • titty 12:57 19.april 2017.

    Se popolnoma strinjam s tabo, vendar gol iz prepovedanega položaja ne šteje in na tej tekmi sta bila dva (2) taka gola, ki jih je dal Real in sodniki so jih priznali. Žalostno, da morajo na tak način zmagat. Fuj, ...prikaži več, pa taki nogometaši. Fair play je šel s kuverto na Madžarsko.

  • slow_slow 10:22 19.april 2017.

    Jaz sem bolj mnenja, da enostavno ne zmorejo vsega videti... zato pa čim prej video sodnike.Sicer pa nobeden ne bi smel frustracije potem takole izvajati...

  • Tupamaros 10:00 19.april 2017.

    Zmaga vedno tisti, ki da več golov. Tako je in bo.