Šport > Nogomet
26 ogledov

Igralci za najboljšega izbrali van Persieja

Van Persie Krul Arsenal Newcastle United Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Združenje angleških poklicnih igralcev nogometa je za najboljšega igralca letošnje sezone v Premier League izbralo kapetana Arsenala Robina van Persieja.

Nizozemski napadalec Arsenala Robin van Persie je sinoči na Otoku prejel posebno čast. Osemindvajsetletnega nizozemskega nogometnega reprezentanta so namreč izbrali za igralca leta po izboru članov Združenja angleških poklicnih igralcev nogometa (PFA).

Za Nizozemcem je sijajna sezona v elitnem angleškem nogometnem prvenstvu. Vknjižil je 27 golov, s čimer je vodilni na lestvici strelcev v Premier League, in je prispeval levji delež k Arsenalovemu vzponu na tretje mesto prvenstvene lestvice.

"Brez soigralcev tega naslova ne bi mogel vzeti. Še zlasti bi se rad zahvalil Theu Walcottu, ki mi je podal pri 12 zadetkih. Njegovo pomoč zelo cenim," je dejal vedno skromni Nizozemec.

Nagrado za najbolj obetavnega igralca leta je prejel angleški reprezentant Kyle Walker (Tottenham Hotspur).

Izbrali so tudi sanjsko moštvo v Premier League. V najboljši enajsterici so Joe Hart (Manchester City), Kyle Walker (Tottenham), Vincent Kompany (Manchester City), Fabricio Coloccini (Newcastle), Leighton Baines (Everton), David Silva (Manchester City), Yaya Toure (Manchester City), Gareth Bale (Tottenham), Scott Parker (Tottenham), Robin van Persie (Arsenal) in Wayne Rooney (Manchester United).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.