Šport > Nogomet
10 ogledov

Igralec Borussie zadrževal solze po napadu

 (Borussia Dortmund - Monaco) EPA
Manj kot 24 ur po travmatični izkušnji so nogometaši dortmundske Borussie stopili na zelenico in odigrali tekmo lige prvakov.

Borussia Dortmund je na četrtfinalni tekmi lige prvakov doma izgubila z Monacom z 2:3. Nemci bi morali dvoboj z nogometaši iz kneževine odigrati že v torek, a jih je na poti na stadion zaustavila eksplozija, ki na srečo ni terjala smrtnih žrtev. Poškodovan je bil le branilec Marc Bartra.

Čeprav so v klubu želel daljši odlog do igranja tekme, jim pri Uefi niso ugodili, slednja je zaradi tega deležna kar nekaj kritik. "Počutimo se pogrešljive in brez moči," je o odločitvi Evropske zveze, da mora Borussia v sredo odigrati tekmo z Monacom dejal trener črno-rumenih Thomas Tuchel.

Po tekmi je o nenogometnih rečeh, ki so spremljale njegovo ekipo spregovoril pretreseni Nuri Sahin.

"O zadnjih 24 urah je težko govoriti, težko je najti prave besede. Takšne reči smo že velikokrat videli na televiziji, a vedno so se dogajale nekje daleč stran. Tudi novoletni napad, ki se je zgodil v Istanbulu v moji državi, je bil nekako blizu, a vseeno daleč za nas, sinoči pa smo videli, kako je biti v takšni situaciji. Nikomur ne želim, da se znajde v takšnem položaju," je dejal turški reprezentant.

"Ne vem, če ljudje lahko razumejo, a do vstopa na zelenico v drugem polčasu sploh nisem razmišljal o nogometu. Šele, ko sta me žena in sin pričakala pred domom, sem se včeraj zavedal, kako smo jo srečno odnesli. Vem, da je nogomet pomemben. Radi ga imamo, trpimo zanj, imamo veliko denarja, lepo življenje, a smo nazadnje človeška bitja. Na svetu je veliko pomembnejših reči kot nogomet. To smo začutili včeraj," je še povedal Sahin.

"Ne morem pozabiti obrazov soigralcev, nikoli jih ne bom pozabil. Ko sem videl Marca ...," je Sahin komaj zadrževal solze ob koncu intervjuja.

 
Komentarjev 1
  • Syn 10:11 13.april 2017.

    Pred časom nazaj so skupaj z navijači javno podprli migrante v Nemčiji in razprli velik transparent z napisom Refugees Welcome, zdaj pa se jim to vrača kot boomerang. :) Pametno, nimaš kaj. :)