Šport > Nogomet
27 ogledov

Iker kritičen do žreba: "Včasih ne razumeš pravil"

Ronaldo Marcelo Di Maria Benzema Modrić Casillas Real Madrid
1/4
EPA
Madridski Real je v nedeljo na novinarski konferenci medijem ponudil šest članov moštva, ki bodo nastopili na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Kapetan Španije Iker Casillas kritičen do delegiranja žreba.

Španija po žrebu v letovišču Costa do Sauipe ni bila med najzadovoljnejšimi reprezentancami, potem ko so branilko naslova posadili v skupino z Nizozemsko, ki so jo Španci v finalni tekmi na prvenstvu v Južni Afriki premagali za zgodovinski prvi naslov prvaka. 

Petkov žreb je določil, da se bo "Furija" kot ena nosilk v prvem bobnu z "Oranjem" pomerila na otvoritveni tekmi skupine B v Salvadorju (13. junija), Nizozemce pa so za nasprotnike dobili iz četrtega bobna, kjer je bilo še osem nepostavljenih evropskih reprezentanc. 

Včasih je težko razumeti

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je že dolgo pred žrebom odločila, da bodo vlogo nosilcev opravljale najboljše reprezentance z jakostne lestvice, vključno z gostiteljico Brazilijo. Na nedeljski novinarski konferenci Real Madrida, kjer so pred mediji spregovorili tudi Cristiano Ronaldo (Portugalska), Luka Modrić (Hrvaška), Marcelo (Brazilija) in Ángel Di María (Argentina), je kapetan Španije Iker Casillas priznal, da se mu zdi čudno, da bosta otvoritveno tekmo skupine igrala finalista zadnjega mundiala. 

"Včasih je težko razumeti pravila žreba," je povedal Casillas, ki se bo s Španci v skupini B kasneje pomeril še s Čilom (Rio de Janeiro/18. junij) in Avstralijo (Curtiba/23. junij).

Pravica do favoriziranja

"Ne strinjam se z načinom žreba. Ampak konec koncev nismo mi tisti, ki odločamo, katere ekipe so boljše in katere slabše," je še dodal kapetan Reala. Španija, evropska prvakinja iz let 2008 in 2012, lahko kot prva evropska država osvoji naslov najboljših na svetu na južnoameriških tleh, a konkurenca že dolgo ni bila tako huda.

"Žreb je težek," je priznal Casillas. "Smo v skupini s finalisti zadnjega prvenstva, ki so imeli odlične kvalifikacije. Tu je tudi Čile, ki nam je vedno povzročal težave v zadnjih dveh ali treh letih, ko smo igrali z njimi. Vseeno vidim, da nas veliko kolegov vidi kot velike favorite, do česar imamo po rezultatih v zadnjih letih tudi pravico."

Ronaldo: "Do mundiala se lahko zgodi še marsikaj"

Benzema je pogumno napovedal, da bo svetovni prvak postal "eden izmed fantov v tem prostoru", Modrić pa je želel pri fotografiranju na vsak način zamenjati hrvaški dres z Ronaldovim portugalskim, na koncu je s hrvaškimi "kockami" poziral Marcelo, s katerim se bo Zadrčan tudi pomeril na spektakularni otvoritveni tekmi.

Kvalifikacije za SP 2014 dodatne kvalifikacije Ronaldo Veloso Švedska | Avtor: EPA EPA
"Naša skupina je zelo težka. Nemčija je vedno kandidat za naslov, Gana in ZDA pa sta dobri ekipi," je bil previden tudi kapetan Portugalske Ronaldo. "Pričakujemo napredovanje iz skupine, nato pa bomo videli. Zdaj sem osredotočen na svoj klub, ne na mundial. Sedanjost pri Realu je dobra, smo v dobri formi in samozavestni. Močno si želim, da Real letos osvoji kakšen velik naslov. Do mundiala je še veliko in lahko se zgodi še marsikaj. Skušal bom igrati po svojih najboljših močeh. Tekme vedno jemljem enako. Gre za tekmovanje z drugačnim 'okusom', toda moj cilj bo enak – skušal bom zabijati gole, igrati dobro in pomagati svoji državi."

Podpora za Khediro

Ronaldo je na vprašanje, če se je s soigralcem Casillasom kdaj pogovarjal o sreči, ki jo prinese slavje na mundialu, dejal, da se tudi brez besed kapetana zaveda, kaj pomeni zmaga na SP:

"Ni mu potrebno razlagati ničesar. Na klubski ravni poznam veselje ob zmagi v Ligi prvakov, predstavljam pa si, da je naslov svetovnega prvaka še nekaj več. To je nekaj, česar ne pozabiš. Moje sanje so takšne, kot so sanje vseh ostalih – osvojiti velik turnir s svojo državo, toda potrebno je ostati na trdnih tleh."

Vsi Realovi reprezentanti so poskrbeli tudi za lepo gesto ob koncu novinarske konference, ko so skupaj pozirali ob nemškem dresu poškodovanega soigralca Samija Khedire, ki ga čaka huda dirka v boju za morebitni nastop na mundialu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.