Šport > Nogomet
19 ogledov

Ilićev klub se utaplja v dolgovih

branko ilić partizan EPA
Nogometni klub Partizan, kjer igrata Slovenca Branko Ilić in Gregor Balažic, ima dolgove v višini 14,87 milijona evrov, je člana upravnega odbora kluba Ivana Maričića danes povzela agencija Tanjug.

Črno-beli državi dolgujejo za 4,7 milijona evrov davkov, ta znesek pa bo tudi prednostni pri odpravljanju dolga. Uprava kluba je igralcem in zaposlenim dolžna več kot 3,3 milijona, menedžerskim agencijam 2,5 milijona, dobaviteljem 1,5 milijona, klubskim partnerskim podjetjem 1,2 milijona, tekoče poslovne obveznosti znašajo nekaj več kot milijon evrov, skoraj za 600.000 evrov pa se je nabralo obveznosti do drugih klubov in Evropske nogometne zveze.

"Najprej moramo plačati dolg državi. Do 15. marca bomo javnost obvestili tudi o tem, koliko nam dolgujejo drugi, in ko bodo znane vse številke, se bomo odločili, kako bomo ukrepali naprej," je na novinarski konferenci dejal Maričić. Ta je dodal, da največjo odgovornost nosi prejšnja uprava kluba, pa čeprav je bila s šestimi lovorikami po športni plati zelo uspešna.

"Uprava, ki je klub vodila v prejšnjih treh, štirih letih je še povečala dolg. A ta še vedno ni takšen, da bi bila ogrožena obstanek in perspektiva kluba," je še dejal Maričić ter dodal, da bo moral klub povečati prihodke, ki bodo morali biti večji od obveznosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.