Šport > Nogomet
16 ogledov

Iličić ga je zabil tudi Juventusu

Josip Iličić je po Interju in Palermu gol zabil še Fiorentini. (Foto: Reuters)
1/16
Žurnal24 main
V derbiju dna, da, prav ste prebrali, je Palermo na gostovanju v Torinu premagal Juventus s 3:1. Zabili so Pastore, Iličić in Bovo. Slovenski reprezentant je zabil z roba kazenskega prostora.
Vratar Rome Julio Sergio je moral do konca odigrati tekmo z Brescio (nekajminuten sodnikov podaljšek), čeprav si je resno poškodoval gleženj in je v golu od bolečin jokal kot dojenček. Sodnik Carmino Russo ni dovolil menjave (pred tem je Roma že naredila vse tri menjave), niti da bi Roma igrala le z devetimi igralci. "Nisem jezen, to je nekaj več. Odločno bomo zahtevali kazen in suspenz za sodnike. Kaj takega v 21 letih nogometa še nisem videl," je besnel direktor Rome Daniel Prade.

Prva ofenziva je pripadla Juventusu, a hitro je domače utišal Javier Pastore, ki je že v drugi minuti pristreljal vodstvo Sicilijancem. V lepi akciji je Josip Iličić najprej podal za strel Pinille, ki ga je vratar Storari ubranil, odbitek pa je v mrežo pospravil Pastore. Juventus je med prvim polčasom vzpostavil ravnotežje in prevzel pobudo. Najlepšo priložnost si je stara dama priigrala v 38. minuti, ko je Alessandro del Piero s prostega strela z leve strani s kakšnih 20 metrov ogrozil vratarja Salvatoreja Siriguja. Ta je strel izbil v kot. Sledili sta še lepi priložnosti na obeh straneh, prvo je za Palermo v 41. minuti zapravil strelec prvega zadetka, Pastore, na drugi strani pa je strel del Piera le dve minuti kasneje v prečko odbil vratar Sirigu.


V drugem polčasu je na sceno znova stopil slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je z roba kazenskega prostora v 62. minuti tekme premagal vratarja Storarija, ki je bil ob strelu Gorenjca nemočen. Le štiri minute kasneje je Torinčanom uspelo zabiti, a se je Iaquinta znašel v prepovedanem položaju. Dobrih pet minut do konca rednega dela tekme je branilec Cesare Bovo s prostega strela popeljal Palermo v vodstvo s 3:0. Za častni zadetek na strani Juventusa je le dve minuti kasneje poskrbel Vincenzo Iaquinta (1:3).To je bila prva zmaga nogometašev Palerma v letošnji sezoni Serie A. Iličić pa je, potem ko ga je nedavno zabil
Interju
, dosegel še svoj drugi letošnji zadetek. Armin Bačinović   je igral do 77. minute. GALERIJA DVOBOJEV IZ ITALIJE

Chievo prebolel prvi poraz
Chievo se je po prvem porazu v sezoni vrnil na zmagovita pota v Neaplju (3:1). Če se lahko slovenskima reprezentantoma Boštjanu Cesarju in Bojanu Jokiću v italijanski Serie A upravičeno smeji, pa ima malo razlogov za smeh njun reprezentančni kolega Samir Handanović. Sarma je bil z Udinesejem na dobri poti, da proti Bologni osvoji krvavo potrebne prve točke v sezoni, saj je po hitrem protinapadu za vodstvo Videmčanov zadel stalni junak Antonio Di Natale. Toda domači so se vrnili in še v prvem polčasu znižali prek Henryja Gimeneza, ki je Handanovića premagal s strelom z glavo pod njegovo prečko. Gol Marca Di Vaia v zadnji minuti je belo-črne pahnil v še globljo rezultatsko depresijo, po tem ko je napadalec Bologne po podaji iz kota ostal povsem sam pred vrati in matiral vkopanega Sarmo.

Cesar in Jokić sta medtem spet tik pod vrhom italijanske lige, potem ko so leteči oslički v Neaplju hiter zaostanek spremenili v zmago z dvema zadetkoma mojstra Sergia Pellissierja. Chievo je po zadetku Paola Cannavara, na katerega je na daljši vratnici pozabil prav Cesar, zaostajal manj kot 20 minut, ko je z originalnim evrogolom izenačil Pellissier. Zlatan Ibrahimović je na derbiju proti Laziu znova zadel, a nov gol švedskega napadalca ni prinesel treh točk rossonerom, ki so se morali zadovoljiti le z eno. Vse je spet rožnato v taboru prvakov, saj je za visoko zmago Interja nad Barijem poleg dveh zadetkov Samuela Eto'oja svoj "dvojček" prispeval še nezadovoljni Diego Milito. Eden izmed junakov lanske šampionske sezone je preko svojega agenta že dolgo pred tekmo namreč sporočil, da ni zadovoljen s sistemom igre Rafaela Beniteza ...

Italijanska liga, 4. kolo:

Lestvica:
1. Inter Milan 10 točk

2. Chievo 9
3. Brescia 9
4. Catania 7
5. Lazio 7
...
15. Juventus 4
16. Palermo 4
17. Lecce 4
18. Fiorentina 2
19. Roma 2
20. Udinese 0

Bologna : Udinese 2:1 (1:1)
Gimenez (16), Di Vaio (90); Di Natale (9)
Handanovič (Udinese) je branil celo tekmo.

Brescia : AS Roma 2:1 (1:0)
Hetemaj (13), Caracciolo (65/11-m); Borriello (84)
RK: Mexes (64/Roma)

Cagliari : Sampdoria 0:0

Catania : Cesena 2:0 (1:0)
Silvestre (24), Maxi Lopez (58)

Genoa : Fiorentina 1:1 (1:1)
Mesto (18); Gilardino (11)

Inter Milan : Bari 4:0 (1:0)
Milito (27, 86), Eto'o (50, 63)

Lazio : AC Milan 1:1 (0:0)
Floccari (81); Ibrahimović (66)

Lecce : Parma 1:1 (1:0)
Jeda (30/11-m); Crespo (68)

Napoli : Chievo 1:3 (1:1)
Cannavaro (9); Pellissier (26, 74), Fernandes (58)
Cesar je odigral celo tekmo, Jokić (oba Chievo) je sedel na klopi.

Juventus : Palermo 1:3 (0:1)
Iaquinta (87); Pastore (2), Iličić (62), Bovo (85)
Iličić je odigral vso tekmo, Bačinović pa do 77. minute

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.