Šport > Nogomet
22 ogledov

Iličić: "Gol? Nepopisen občutek!"

1/31
Žurnal24 main
Josip Iličić je v velikem slogu začinil premierni začetek tekme v prvi postavi Palerma in za rozaste zabil proti Interju Milanu. Samuel Eto'o je z dvema goloma rešil Nerazzurre. Od prve minute tudi Bačinović.
Okrog 100 Fiorentininih "ultras" navijačev je pokazalo svoj bes na ulicah mesta po porazu z Laziem. Zahtevali so pogovor z vodstvom kluba. Mediji iz Firenc poročajo, da je stanje zaradi patruljiranja varnostnikov in policije pod nadzorom. Zadnje informacije pravijo, da je delegacija navijačev vstopila nazaj na stadion, da bi se pogovorila z igralci. Najbolj je na udaru Riccardo Montolivo.

Slovenska reprezentanta Armin Bačinović in Josip Iličić sta po prestopu iz Maribora v Palermo na današnji tekmi z Interjem Milanom prvič začela igro od prve minute. In kakšen začetek je to bil! "Jojo" Iličić je v 28. minuti po akciji s Javierjem Pastorejem pospravil odbitek v mrežo nemočnega Julia Cesarja za 1:0! Nerazzurri so v drugem polčasu kljub vsemu le kronali terensko premoč in na krilih Samuela Eto'oja spreobrnili izid srečanja. Igrišče sta še pred koncem zapustila oba slovenska nogometaša. GALERIJO S TEKEM V SERIE A IN PREMIERNEGA GOLA JOSIPA ILIČIĆA NAJDETE TOČNO TUKAJ.

"Še posebej na začetku tekme me je prevevalo veliko čustev," je Iličić povedal v, kot so zapisali novinarji, "sramežljivi italijanščini". "Zabil sem za vodstvo proti prvakom Interju pred to čudovito publiko, kar je bil res izjemen občutek, emocij se ne da opisati. Zahvaljujem se navijačem, ker so me tako toplo sprejeli," je po tekmi še dodal Iličić.

Nič bolje se, vsaj rezultatsko, ni godilo niti preostalim Slovencem v nedeljskem "Serie A popoldnevu." Samir Handanović je na domačem Friuliju preživljal pravo vratarsko nočno moro, saj je Juventus povsem potolkel Udinese (0:4) in prvič letos pokazal, da bo nanj treba še kako resno računatu. Za nameček sta Videmčanom gole zabila kar dva nekdanja igralca, Fabio Quagliarella in Vincenzo Iaquinta, medtem ko je imel "Sarma" rokavice vmes predvsem pri prvem zadetku, ko je zaplaval po predložku s strani, kar je za vodilni gol izkoristil Leonardo Bonucci. Udinese tako skupaj s Palermom ostaja v "kleti" italijanske Serie A ...

Boštjan Cesar s Chievom ni nadaljeval uspešnega začetka prvenstva, saj so vodilni "oslički" izgubili prve letošnje točke, ko jih je doma premagala Brescia (0:1). Cesar je v osrčju obrambe odigral celo tekmo in se v statistiko vpisal z rumenim kartonom, medtem ko Bojana Jokića ni bilo niti na klopi.

Milan je doživel hladno prho na domačem stadionu. S Catanio je le remiziral. Gostje so povedli v 27. minuti s pravim evrogolom Cira Capuana, še pred odmorom pa je izenačil zimzeleni Filippo Inzaghi. Rdeče-črni so se v drugem polčasu na vse kriplje trudili povesti, a jim ni uspelo. "Težko je igrati proti toliko branilcem," je tarnal Ronaldinho.

Lazio se je treh točk veselil v Firencah, čeprav so z zadetkom Adema Ljajića, ki je bil pred tekmo deležen ostrih puščic trenerja Siniše Mihajlovića, povedli vijolični. Vendar jim nato ni uspelo več zadeti, sinje modri pa so prek Liborja Kozaka in Cristiana Ladesme zadeli dvakrat.

Zanimivosti ni manjkalo že pred dvobojem. Nekdanji nogometaš Lazia, zdaj pa trener Fiorentine Siniša Mihajlović je na zelo originalen način okrcal svojega mladega varovanca Ljajića. Mihajlović je o svojem rojaku Gazetti povedal: "Adem bi si moral skrajšati lase, jesti manj čokolade in preživeti manj časa pred računalnikom. Zaradi čokolade se redi, računalnik ga uspava, pramene las pa si mora ves čas popravljati s čela.“ To pa še ni bilo vse: "Za pomoč sem zaprosil njegovega očeta. Ne morem ga odpeljati domov, ker imam že precej otrok.“

Vse tekme Serie A in drugih lig V ŽIVO. Tukaj.

Nekdanji branilec srbske izbrane vrste meni, da so trenerji dandanes prenežni do nogometašev: "Kot igralec sem večkrat dobil trenerjevo brco v zadnjico. To je sporočilo predvsem za napadalce, ki se morajo prebuditi. Če med tednom na treningu ne dosežejo gola v osmih od desetih priložnosti, je normalno, da bodo grešili tudi na tekmi.“

Lestvica:
1. Cesena 7 točk
2. Inter Milan 7
3. Chievo 6
4. Lazio 6
5. Brescia 6
...
18. Palermo 1
19. Fiorentina 1
20. Udinese 0

Italijanska liga, 3. kolo:

Palermo : Inter 1:2 (1:0)
Iličić (28); Eto'o (62, 70)
Bačinović je igral do 71. minute, Iličić (oba Palermo) pa do 82. minute.

Chievo : Brescia 0:1 (0:1)
Diamanti (30)
Cesar (Chievo) je odigral celo tekmo.

Cesena : Lecce 1:0 (0:0)
Bogdani (55)
RK: Colucci (38/Cesena); Munari (80/Lecce)

Parma : Genoa 1:1 (0:1)
Zaccardo (72); Toni (28/11-m)

Roma : Bologna 2:2 (1:0)
Borriello (8), Rubin (59/a.g.); Di Vaio (77, 90)

Udinese : Juventus 0:4 (0:3)
Bonucci (18), Quagliarella (24), Marchisio (43), Iaquinta (77)
Handanovič (Udinese) je branil celo tekmo.

Fiorentina : Lazio 1:2 (1:1)
Ljajić (19/11-m); Ladesma (32), Kozak (67)

Milan : Catania 1:1 (1:1)
Inzaghi (45); Capuano (27)

Bari : Cagliari 0:0

Sampdoria : Napoli 1:2 (0:0)
Cassano (79/11-m); Hamšik (84), Cavani (87)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.