Šport > Nogomet
12 ogledov

Iličić in Bačinović v Palermo, prišel Rep

Josip Ili%C4%8Di%C4%87 Ili%C4%8Di%C4%8D Ilicic Žurnal24 main
Josip Iličić in Armin Bačinović uradno odhajata k petemu moštvu Serie A v lanski sezoni Palermu. Dragan Jelić pa bo kot posojen igral za Krilja Sovjetov v Rusiji. Najnovejša vijolica pa je postal Rajko Rep.

Iz vrst CM Celja se je v Maribor preselil prvi strelec lige in član mlade slovenske reprezentance. Rajko Rep, eden najbolj nadarjenih nogometašev v Sloveniji, je zvijolicami podpisal štiriletno pogodbo. Dvajsetletnik, doma iz Rogatca, bo v soboto še odigral poslovilno tekmo za celjski klub, nato pa se bo po reprezentančni akciji pridružil novim soigralcem v Ljudskem vrtu. Izbral si je vijoličasto majico s številko 55.

Po dvoboju na igrišču so vodilni predstavniki Maribora in Palerma sedli še za pogajalsko mizo. V klubu s Sicilije so bili resni ponudniki in po osemurnih uspešnih pogajanjih je sklenjen dogovor, da Josip Iličić in Armin Bačinović zapuščata Maribor. Selita se v Palermo, ki je dobil boj interesentov za njune nogometne veščine. Kluba sta dosegla sporazum, igralca pa podpisala pogodbo z ambicioznim italijanskim prvoligašem.

Josip Iličić je dejal: "Sprejel sem nov izziv, priložnost za igranje v Serie A se ne ponuja vsak dan. Ponosen sem, da sem bil član NK Maribor. Hvala navijačem za podporo, ki je ne bom nikdar pozabil. Zahvaljujem se tudi vsem, ki so pripomogli k mojemu prestopu. Vsem v Mariboru lahko sporočim, da ob koncu sezone pridem na proslavo naslova državnega prvaka."

Armin Bačinović je dodal: "Na to proslavo prideva skupaj. Zelo mi je žal, da odhajam iz Maribora. To je moj klub, tukaj sem naredil prve nogometne korake. Hvala trenerju in soigralcem, ki jim gredo zasluge za moje igre. Toda takšno je življenje nogometnega profesionalca, pred menoj je izziv igranja v tujini. Sprejel sem ga in upam, da bom uspešen."

Kot pravijo neuradni viri, naj bi Maribor za oba nogometaša iztržil dobra dva milijona evrov. Po navedbah italijanskih novinarjev naj bi igralca pri Palermu prejemala okrog 300.000 evrov na sezono.
Oba sta se od vijoličastega dresa poslovila v velikem slogu. Iličić z novim zadetkom v evropskih pokalih, Bačinović kot najboljši posameznik spektakularnega četrtkovega dvoboja. Oba sta tudi ob izjavi za nkmaribor.com po sklenitvi dogovora o prestopu izrazila zahvalo za vso podporo in prijetno počutje v Ljudskem vrtu.


Dragan Jelić
, ki je bil v prejšnji sezoni izbran za najučinkovitejšega nogometaša v vijoličastem dresu s petnajstimi doseženimi zadetki,  se seli k ruskemu prvoligaškemu moštvu Krilja Sovjetov, sklenjen je dogovor o trimesečni posoji z možnostjo odkupa po 30. novembru. "Pojavila se je dobra priložnost, da se preizkusim v tujini. Čeprav je posoja predvidena do konca njihove tekmovalne sezone, gre za zanimiv izziv. Hvaležen sem vodstvu NK Maribor, da so mi odobrili odhod, in upam, da se bom v Rusiji predstavil v najboljši luči," je ob sklenitvi dogovora dejal Jelić, ki bo predvidoma na začetku prihodnjega tedna odpotoval v mesto Samara, kjer se bo pridružil novim soigralcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.