Šport > Nogomet
28 ogledov

Iličić: "Italijanski nogomet ni grob"

Josip Ili%C4%8Di%C4%87 Žurnal24 main
Slovenski reprezentant Josip Iličić bo s svojim Palermom, barve katerega brani tudi Armin Bačinović, v nedeljo gostoval pri Udineseju, kjer je že nekaj časa številka ena med vratnicama Samir Handanović.

Po štirih golih na svojih prvih šestih tekmah je 22-letni Josip Iličić pred nedeljskim obračunom povsem sproščen. Takega smo ga nenazadnje že vajeni.

V nedeljo se boste v "slovenskem" derbiju pomerili z Udinesejem Samirja Handanovića. So občutki kaj drugačni?
Ne, zame je vsaka tekma enaka, v italijanski ligi ali pa proti komerkoli v Evropi. To je tekma, ki si jo bodo lahko ogledali moji prijatelji. Pride veliko mojih bližnjih, zato se tekme veselim.

Sta se s Sarmo pred tekmo kaj pogovarjala?
Nisva.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ste zdaj že kaj bolj spoznali Palermo? Kako vam ustreza mesto?
Tu se res odlično počutim. Včeraj sva bila s punco tudi v središču mesta in sva ga nekoliko bolj spoznala. Počutim se, kot doma, kot da bi bil res že zelo dolgo tukaj. Upam, da bo tu ostal čim dlje, vendar nikoli ne veš, kam me bo vodila kariera.

Se po središču lahko normalno sprehajate?

Težko je. Kamorkoli pridem, recimo v kakšno trgovino, se želijo vsi fotografirati z menoj, tako da si ne morem niti ogledati ponudbe. Navadiš se. Z nogometom so tu obsedeni, komaj čakajo, da vidijo kakšnega nogometaša.

Vas motijo slovite italijanske karantene?
Ni posebne "frke“ zaradi tega. Eno noč pred tekmo, ko igraš doma, si v karanteni. Le prespiš. Na gostovanja pa greš popoldne ob petih od doma, naslednji dan pa si že doma, saj potujemo s čarterskimi leti.

Kako pa je urnik nogometaša v Italiji drugačen od nogometaša v Sloveniji?
Ni spet tako naporno. V Italiji se recimo precej manj trenira kot v Sloveniji. Vse je bolj sproščeno. Ne čutim nikakršnega pritiska, kar je zelo pomembno. Tako mi ustreza. Ni nervoze, tudi če tekmo izgubiš. Super je.

Pokrivali so vaš že nekateri najbolj znanih branilcev v italijanski Serie A. Je bil kakšen izmed njih posebej težak nasprotnik?

Sploh mi ni pomembno, proti komu igram. Nimam težav s tem, da bi me pokrival kakšen poseben zvezdnik. Vsega sem se že navadil. Ljudje preveč govorijo, da je italijanski nogomet pretirano grob. To je le nakladanje. Verjetno je res bolj grobo kot v Sloveniji, vendar ne tako, kot nekateri predstavljajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.