Šport > Nogomet
21 ogledov

Fiorentina že ima zamenjavo za Iličića

josip iličić EPA
Josip Iličić je nezadovoljen s svojim položajem v Fiorentini, ki bi ga lahko že januarja prodala najboljšemu ponudniku, poročajo italijanski mediji.

Slovenski vezist Josip Iličić bi med zimskim prestopnim rokom lahko zapustil Fiorentino, katere član je od leta 2013, in okrepil katerega od zainteresanih klubov angleške Premier League, piše spletni portal Calciomercato.com. 

V lanski sezoni se je za usluge enega najboljših slovenskih nogometašev zanimal aktualni angleški prvak Leicester City. Lisicam v letošnji sezoni ne gre ravno po načrtu, saj se po devetih ligaških obračunih nahajajo šele na 12. mestu prvenstvene lestvice.

Podobno se je lani godilo Joséju Mourinhu, ki je s Chelseajem leto prej osvojil naslov angleškega prvaka, nato pa v uvodu v novo sezono tako neslavno pogorel, da ga je Roman Abramovič moral odsloviti.

Leicester City bo v zimskem prestopnem roku želel razširiti kadrovski repertoar, najvišje na seznamu želja pa naj bi bil prav slovenski reprezentant.

Prelomljena obljuba?

Iličić je po navedbah italijanskih medijev nezadovoljem, ker mu je Fiorentina obljubila podaljšanje pogodbe do leta 2021, vendar do podpisa ni prišlo. Za nameček je trener Paulo Sousa nedavno namignil, da bi vrzel, ki bi nastala z Iličićevim odhodom, lahko zapolnil romunski napadalni vezist Ianis Hagi.

Sin nekdanjega romunskega zvezdnika Gheorgheja Hagija je v Serie A debitiral na tekmi devetega kroga s Cagliarijem, ki jo je Fiorentina v gosteh dobila s končnim izidom 5:3. Romun je na igrišču zamenjal prav slovenskega nogometaša.

Iličić ima pogodbo s Fiorentino sklenjeno do leta 2018, njegova tržna vrednost pa je ocenjena na približno 15 milijonov evrov. V letošnji sezoni se ni proslavil, saj je na devetih ligaških tekmah dosegel le dve podaji in nobenega zadetka. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.