Šport > Nogomet
20 ogledov

"Iličić napreduje eksponentno"

Josip Iličić je trenutno v Tirani s slovensko reprezentanco. (Foto: Boštjan Taco Žurnal24 main
Trener Palerma Delio Rossi je poln hvale na račun slovenskega reprezentanta Josipa Iličića, čigar napredek je opisal z matematičnim izrazoslovjem. Navdušen je nad nadarjenostjo svojega moštva.

"Zelo je nadarjen in ima svetlo prihodnost, naučiti se mora le našega stila nogometa. Kar zadeva ostalo, Iličić raste in napreduje eksponentno," je o slovenskem reprezentantu Josipu Iličiću, ki je trenutno s svojimi soigralci v Tirani, dejal trener Palerma Delio Rossi. Za tiste, ki ste kanček manj podkovani v matematiki: Rossi je imel v mislih potenciranje, del te operacije pa se imenuje tudi eksponent. Gre za hitro rast števil: 3² pomeni 3 x 3, 3³ pa 3 x 3 x 3. Mala številka označuje eksponent.


Pustimo zdaj računske operacije in se vrnimo k trenerju Rossiju, ki je povedal še: "Smo moštvo, polno talenta, vendar se včasih to lahko obrne proti tebi. Upam, da bodo moji igralci čim prej izkoristili svojo nadarjenost, in menim, da lahko moštva, kot smo mi ali Udinese, igrajo pomembno vlogo v ligi." Palermu gre sicer zelo dobro od nog v Serie A – s 40 točkami je na petem mestu lestvice, za vodilnim Milanom zaostaja devet točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.