Šport > Nogomet
67 ogledov

Iličić: "Nikoli za Hrvaško!"

Josip Ilicic Iličić Iličič
1/8
Žurnal24 main
Prodor po desni. Finta, branilec na hot-dog, strel z levico pod prečko. Gol. Tako se je zgodilo včeraj v Mariboru. A to je bil šele začetek. Josip Iličić je z dvema evrogoloma "torpediral" škotski Hibernian.

Kakšen posel je uspelo speljati Zlatku Zahoviču, ko je iz Interblocka v zadnjem trenutku "ukradel" Josipa Iličića, se je jasno pokazalo v četrtek zvečer. Mladi Kranjčan je bil za svetlobna leta najboljši igralec na igrišču, na katerem je suvereno vlekel vse niti igre. Občasne miniature, podaje v prostor ... "Jojo" ima vse. Kakšno naključje − ko je v dresu ljubljanske ekipe leta 2008 debitiral v prvi slovenski ligi, je bil njihov nasprotnik ravno Maribor (1:2). In že takrat se je videlo, da je na pomolu nekaj velikega, saj je takrat šele 20-letni Kranjčan "doktor" za vse preplačane zvezde "kockarjev". Njegov potencial je zdaj hitro uvidel tudi selektor Matjaž Kek, ki je po neuradnih informacijah Iličića že vpoklical v reprezentanco za prijateljsko tekmo z Avstralijo. Obenem je Josip v spodnjem pogovoru zavrnil, da ga mika nastopanje za reprezentanco Hrvaške. Ima namreč korenine "z juga", Hrvati pa so Slovencem denimo ravno iz Maribora speljali Dejana Školnika ...

To je sekunda odločitve, odločiti se moraš v eni sekundi. Odločil sem se, tako kot sem se, in uspelo mi je.
Josip Iličić

Čestitke za zmago, sploh pa za dva evrogola. Lepših verjetno nisi zabil prav veliko, kajne?
Mislim, da lepšega nisem dal še nikoli. Zato sem zelo vesel. Glede čestitk pa hvala.

Kako se sploh zgodi tak gol? Trenutek navdiha, vidite, da golman stoji zunaj gola?
Ne vem. To je sekunda odločitve, odločiti se moraš v eni sekundi. Odločil sem se, tako kot sem se, in uspelo mi je. Vesel sem, ker sem dosegel gol.

Po tekmi ste mirili strasti, češ da imate na Škotskem še veliko dela. Torej s celotno ekipo še ne proslavljate uvrstitve naprej?
Neee, vsekakor ne. Zavedamo se, da so Škoti popolnoma drugačna ekipa, ko igrajo na domačem terenu. Tam je vzdušje povsem drugačno, tako da nas čaka še ena peklenska tekma.

Zdi se, da enostavno "pašete" v to ekipo. Ste pričakovali tako hitro prilagoditev novemu okolju, novim soigralcem?
Nisem pričakoval tako hitre prilagoditve, ampak izteklo se je še boljše, kot bi si kdajkoli lahko želel. Vesel sem, da se je vse zgodilo tako hitro. Upam tudi, da sem vsem ljudem, ki so verjeli vame, vrnil z igrami.

Včasih se mi zdi, kot da skupaj igramo že pet let!
Josip Iličić

Brez dvoma ste jim. Zdi se tudi, da se z Dejanom Mezgo, Arminom Bačinovićem in drugimi izjemno dopolnjujete v vezni vrsti. Protinapade imate pravzaprav "smrtne" …?
Ne vem. Včasih se mi zdi, kot da skupaj igramo že pet let! Z Bačinovićem sem že igral skupaj (za mlado reprezentanco, op. p.), tako da prilagoditev nikoli ni bila problem.

Kako je sicer v Mariboru, vam je bolj všeč kot Ljubljana?
No, bolj všeč ... Zaenkrat sem sam, pa mi je malo "dosadno" ... Drugače pa je enako kot v Ljubljani.

Nikoli ne bi šel (igrat za Hrvaško, op .p.). Kakšno zvezo pa imam s Hrvaško? Celo življenje sem že v Sloveniji.
Josip Iličić

Pogrešate kaj posebnega?
Zaenkrat ... Niti ne.

Burek mogoče ali kaj podobnega?
Ma neeeee ... (smeh)

S temi predstavami si delate izjemno reklamo tudi za vpoklic za reprezentanco. Baje selektor Matjaž Kek razmišlja, da bi vas poklical že za prijateljsko tekmo z Avstralijo 11. avgusta. Je kaj na tem?
Ja, seveda. Kateri igralec nima želje, da bi igral za reprezentanco? Zaenkrat pa ni še nič uradnega ...

Lahko bi vas denimo poklical tudi Slaven Bilić (selektor Hrvaške, op. p.) in vam rekel: "Evo fant, videl sem te, ali bi igral za Hrvaško?" Kaj bi mu rekli?
Nikoli ne bi šel. Kakšno zvezo pa imam s Hrvaško? Celo življenje sem že v Sloveniji!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.