Šport > Nogomet
43 ogledov

Iličič: "Občutki so fenomenalni!"

Vezist Maribora (v sredini) je že na reprezentančnem debiju pokazal, da je iz pr Žurnal24 main
Vse se odvija bliskovito hitro za Josipa Iličiča. Vezist Maribora je blestel na klubskih tekmah, v sredo je debitiral za reprezentanco. "Tega nisem pričakoval," zatrjuje po novi markantni predstavi.

V 68. minuti tekme Slovenije in Avstralije je prišel njegov trenutek. Vezist Maribora Josip Iličič je čakal in dočakal ob robu igrišča, ko je namesto Valterja Birse stekel na zelenico stožiškega stadiona in prvič okusil igranje v dresu z reprezentančnim grbom. Za njim je nekaj norih mesecev – še pred nekaj meseci se je z Interblockom, ki je razpadal na vse strani, boril za obstanek v prvi slovenski ligi, zdaj ga z Mariborom v Palermu čaka največja evropska noč v karieri. Tudi nekaj več kot dvajset minut proti "kengurujem" je bilo dovolj, da je gorenjski "Jojo" dokazal, da bo v reprezentanci kmalu postal inventar.

Vesel sem že za ta vpoklic, sicer ga nisem pričakoval, ampak tako se je odvilo in zaradi tega sem vesel.
Josip Iličič

"Fenomenalno. Samo to lahko rečem. Presrečen sem. Rad bi se zahvalil selektorju za vpoklic in upam, da bom še kdaj tukaj," je po tekmi za Žurnal24 povedal Iličič. Že kmalu po vstopu v igro je njegovo preigravanje po desni privedlo do prvega zadetka, ko je žogo odložil Mišu Brečku, ta pa jo je poslal na glavo Zlatku Dediču za težko pričakovani premierni zadetek na novem stadionu.

"Ne čutim prevelike utrujenosti. Vsekakor bo to prišlo za mano. Ko pride klic za reprezentanco, se moraš odzvati, tukaj ni utrujenosti. Na igrišču sem se počutil odlično, s tem ni problema," je nadaljeval Iličič. Ali pričakuje vpoklic tudi v prihodnje? "Upajmo, da ja, če pa ne ... Vesel sem že za ta vploklic, sicer ga nisem pričakoval, ampak tako se je odvilo in zaradi tega sem vesel."

Tribuna je tik ob igrišču, dihamo z gledalci, stadion je odličen.
Josip Iličič

In kako je bilo igrati pred več kot 16 tisoč gledalci, največ v zgodovini samostojne Slovenije? "Meni je bilo odlično. Tribuna je tik ob igrišču, dihamo z gledalci, stadion je odličen," še pove mladi vezist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.