Šport > Nogomet
11 ogledov

Iličić poškodoval "Srba" Krhina

Rene Krhin Bologna EPA
Nogometni legionarji so bili minuli konec tedna solidno strelsko razpoloženi (pet strelcev), v središču pozornosti pa sta se zaradi medsebojnega obračuna znašla Josip Iličić in Rene Krhin.

Za nogometnimi legionarji je uspešen konec tedna, saj so zabili kar pet zadetkov. Učinkoviti so bili tudi vsi trije udarni reprezentančni napadalci, kar je zagotovo še posebej razveselilo predvsem selektorja Slavišo Stojanovića.

Kot pa smo že zapisali, sta se v središču pozornosti znašla Josip Iličić in Rene Krhin. Oba sta na srečanju med Bologno in Palermom začela v prvih postavah svojih ekip, konec srečanja pa je na igrišču dočakal Iličić. Slednji je v 44. minuti s prekrškom zaustavil reprezentančnega kolega Krhina, ki si je ob tem poškodoval levo koleno. Seveda Kranjčan ni želel načrtno poškodovati reprezentančnega kolega, kateremu se je tudi hitro opravičil, a to ni prav nič pomagalo njegovemu kolenu. Za zdaj še ni znano, koliko časa bo Krhin odsoten z igrišč. Za povrhu pa so ga pri foto agenciji EPA razglasili za srbskega vezista ...

Srečanje se je končalo z zmago Palerma s 3:1, potem ko so domači po prvem polčasu vodili z 1:0. V drugem polčasu so rožnati uspeli pripraviti preobrat, pri katerem je bil vpleten tudi Iličić, ki je razigraval svoje soigralce. V zaključku srečanja se je tudi veselil zadnjega zadetka za svoje moštvo, ki pa so ga nato upravičeno spremenili v avtogol Morlea. Iličić je bil ob koncu srečanja izbran za najboljšega posameznika obračuna.

Po dolgem času se je v Serie A izkazal tudi Boštjan Cesar, ki se je s Chievom veselil zmage proti Fiorentini z 2:1. Ljubljančan je odigral celotno srečanje za moštvo iz Verone in si ob koncu tudi prislužil pohvale trenerja. Bojan Jokić se znova ni znašel v postavi Chieva.

Matavž, Ljubijankić, Dedić, Lavrič in Burgić

Na Nizozemskem se je med strelce po šestih kolih vpisal Tim Matavž. Nekdanji napadalec HiT Gorice je za PSV proti Venloju že v 9. minuti z roba kazenskega prostora zabil za 1:0. Na koncu je PSV slavil z 2:0 in ostaja v igri za naslov prvaka. Uspešen je bil tudi Zlatan Ljubijankić. Slednji je v 65. minuti za Gent zadel po protinapadu, ko je pretekel polovico igrišča, nato pa lobal vratarja Standarda in zadel za 2:0. Za popoln konec tedna je zabil tudi Zlatko Dedić, ki je zabil po 372 minutah strelskega posta. Koprčan je že v petek s svojimi enajstim prvenstvenim zadetkom poskrbel za minimalno zmago Dynama iz Dresdna proti Alemanii iz Aachna.

Ob trenutnih reprezentančnih napadalcih sta zabila tudi dva nekdanja. Klemen Lavrič je prišel s klopi in potrdil zmago Karlsruheja z 2:0 proti Union Berlinu v drugi nemški Bundesligi. V sosednji Avstriji se je med strelce vpisal tudi Miran Burgić, ki je z drugim zadetkom za Wacker Tirol pokopal vse upe Kapfenberga (2:0).

Nova in Brečko trepetala pred navijači

Veliko manj razlogov za veselje imata Milivoje Novaković in Mišo Brečko. Kozlički so klonili na gostovanju pri Augsburgu (1:2), kar pomeni, da je Köln padel na 16. mesto na lestvici, ki po koncu sezone ne zagotavlja obstanka v prvi nemški Bundesligi. Milivoje Novaković je za poražence odigral celotno srečanje, Mišo Brečko pa je v igro prišel na začetku drugega polčasa. Besni navijači so se po šestih porazih v zadnjih osmih tekmah odločili stvari vzeti v svoje roke. Po tekmi je na poti do letališča 50 navijačev obkolilo avtobus z nogometaši in trenerji, šoferja pa prisilili, da vozilo ustavi. Iz avtobusa so najprej stopili trener Stale Solbakken in trojica nogometašev Michael Rensing, Christiano Eichner in Pedro Geromel. Navijači so zahtevali, da vsi nogometaši stopijo iz avtobusa in se postrojijo pred navijači. Drugega, kot da jih ubogajo, jim ni preostalo, navijači pa so jih pred avtobusom zadržali kar 20 minut. Povedali so jim kar nekaj krepkih na njihov odnos do kluba in slabih iger. Zanimivo je, da je vse to spremljalo okoli dvesto policistov. Avtobus je nato le odpeljal na letališče. Po pristanku v Kölnu pa je nogometaše pričakala nova skupina besnih navijačev in novo predavanje.

Kako so igrali preostali nogometni legionarji, preverite v spodnji tabeli:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.