Šport > Nogomet
14 ogledov

Iličić pred finalom z Violami pri papežu

Iličić Fiorentina Napoli papež Frančišek coppa Italia italijanski pokal finale
1/12
EPA
Papež Frančišek je pred sobotnim finalom italijanskega pokala, kjer se bosta na rimskem Olimpicu udarila Fiorentina slovenskega reprezentanta Josipa Iličića in Napoli, igralcem med avdienco naročil, da naj bodo "pravi športniki".

Veliki nogometni navdušenec papež Frančišek je že zdaj navdušujočo zbirko nogometnih spominkov obogatil z vijoličnim dresom Fiorentine, sinje modrim Napolija in številnimi drugimi darili, ki so mu jih na današnjo avdienco v Vatikanu prinesli člani obeh klubov.

V delegaciji Fiorentine je bil pred sobotno finalno tekmo italijanskega pokala tudi Josip Iličić. Kranjčan se na finalno tekmo v prestolnico vrača po treh letih, ko ga je z njegovim prvim italijanskim klubom Palermom ugnal Inter (3:1/Eto'o 2X, Milito; Muñoz), slovenski reprezentant pa bo spet v igri za prvo večjo lovoriko v karieri.

Ekonomski dejavniki lahko okužijo vse

"Nogomet je po svetu družbeni dogodek, ki potrebuje veliko odgovornosti s strani igralcev in trenerjev," je zbranim medijem in nogometašem na srce položil papež. "Če bodo prevladali ekonomski dejavniki, potem je verjetno, da bodo okužili vse, kar ljubimo pri tej igri. Moramo povrniti dostojanstvo športnim dogodkom – igralci, vi ste v središču pozornosti. Vsi imate veliko odgovornost. Pozivam vas vse, da ste pravi športniki."

Napolijev predsednik Aurelio De Laurentiis je pred tekmo s toskanskimi rivali izrazil upanje, da bo zmagala najboljša ekipa. Vijoličasti se v finale podajajo z manjšo psihološko prednostjo zmage na zadnjem medsebojnem obračunu v Neaplju (0:1), čeprav so južnjaki dobili prvo tekmo letošnje sezone v Firencah (2:1). Na obeh dvobojih so lahko gledalci videli kar tri rdeče kartone.

Iličić od prve minute

"To je bil pomemben dan za nas in Fiorentino," je po odhodu iz vatikanske palače dejal De Laurentiis. "Papež Frančišek je vratar duš, zato smo mu oboji dali majico s številko ena. Kasneje sem se poslovil od (predsednika Fiorentine,op. a.) Andree Della Valleja. Sva prijatelja in poslovna partnerja. Povezana sva tudi tako, da sva prišla v Serie A skozi nižje lige in se morala zelo truditi za to, da sva prišla do tu, kjer sva sedaj. Jutri bo dobra tekma. Naj zmaga boljše moštvo."

Vprašljivi vratar NetoBorja Valero in Gonzalo Rodríguez pri Fiorentini in Napolijev prvi strelec Gonzalo Higuaín naj bi bili do sobote zvečer vsi nared. Portal Football-italia.net špekulira, da bi tekmo v prvi postavi Fiorentine začel tudi Iličić, ki bi s Joaquínom Sánchezom podpiral Alessandra Matrija, medtem ko Giuseppe Rossi po novi dolgotrajni poškodbi kolena verjetno ne bo nared.

Italijanski pokal (Coppa Italia), Stadio Olimpico (Rim), finale:

Ob 21.00:
Fiorentina – Napoli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.