Šport > Nogomet
58 ogledov

''Ko sem prebral, mi je odsekalo noge''

Josip Iličić Empoli Fiorentina EPA
V intervjuju za časnik Ekipa SN sta se o tragediji s smrtnim izidom, ki je pretekli teden zaznamovala slovenski nogometni prostor, razgovorila Josip Iličić in Kevin Kampl.

V hudi prometni nesreči sta življenje izgubila dva mlada nogometaša Maribora, enega so v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico, četrti jo je odnesel brez hujših poškodb. V vijoličastem taboru so nesrečni dogodek označili za največjo tragedijo v Ljudskem vrtu in svojcem izrekli sožalje.

Ob tragediji so na takšen ali drugačen način reagirali številni slovenski prvoligaši, svoje mnenje pa sta v pogovoru za časnik Ekipa SN delila tudi dva vidnejša predstavnika slovenskega nogometa onkraj državnih meja - Josip Iličić in Kevin Kampl.

Zbor reprezentance, Kevin Kampl | Avtor: Katarina Ponjavić Katarina Ponjavić
''Ne morem vam povedati, kako težko sem dogodek sprejel. Ko sem prebral, mi je odsekalo noge in v tem pogledu se še vedno počasi pobiram. Močno me je prizadelo na več ravneh. Tudi sam sem bil pred kratkim mlad nogometaš, ki je iskal svoj prostor pod soncem, ob tem se je zgodilo v klubu, s katerim sem tesno povezan in v katerem dobro poznam veliko ljudi. Če si skušam predstavljati, da bi šlo za moja kolega ali soigralca, mi preprosto vzame sapo,'' je za Ekipo SN povedal Iličić.

''Ob tem pa se zelo dobro zavedam, da kolegi in prijatelji lahko čutijo globoko žalost, a ni to nič v primerjavi z neko drugo žalostjo. Ravno sem postal starš in ne morem si predstavljati, kako je gledati otroka, ki raste s teboj dve desetletji, nato pa ga izgubiš na tak način. Od tedaj ne morem normalno zaspati in vprašanje je, kdaj bom spet lahko. Mislim, da sem s tem povedal dovolj o tem, kako globoko sožalje izrekam, pravzaprav žalujem tudi sam,'' je dodal nogometaš Fiorentine.

Podobno skrušen je bil tudi slovenski vezist Kevin Kampl. ''Seveda je smrt vsakega mladeniča tragična, nas nogometaše pa še bolj šokirajo taki dogodki v naših vodah. Ne morem si predstavljati, kako žalostni sta njuni družini, kaj čutijo njuni starši, za kakšno neskončno praznino gre. Šele tako človek dojame, kaj je v življenju zares pomembno, kar težko govorim, predvsem najbližjim bi rad izrekel sožalje ob njihovi bolečini,'' pa je za Ekipo SN dejal nogometaš Bayerja iz Leverkusna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.