Šport > Nogomet
75 ogledov

Iličić sklenil dogovor z novim klubom

josip iličić EPA
Slovenski napadalni vezist Josip Iličić bo ob koncu sezone zapustil Fiorentino, ki zanj zahteva osem milijonov evrov, poročajo italijanski mediji.

Slovenskega reprezentant Josipa Iličića si močno želijo v Villarrealu, a vse kaže na to, da 29-letni nogometaš ostaja na Apeninskem polotoku. 

Iličić ima pogodbo s Fiorentino sklenjeno do leta 2018, vendar si v taboru italijanskega prvoligaša ne želijo, da bi ekipo zapustil brez odškodnine, zato nameravajo z njegovim predčasnim slovesom zaslužiti nekaj milijonov evrov.

Iličić naj bi v prihodnji sezoni igral za Atalanto, poroča Tutomercatoweb.com in dodaja, da je dogovor z nogometašem sklenjen, nedorečena pa ostaja višina odškodnine.

Fiorentina zahteva od sedem od osem milijonov evrov; znesek, ki ga predsednik Atalante Antonio Percassi na vse pretege želi znižati. Slovenski napadalni vezist naj bi v Bergamu nasledil Francka Kessiéja, ki poleti zapušča Atalanto.

"Očitno se Iličićeva dogodivščina v vijoličastem dresu počasi končuje. Slovenec se je, kot kaže, že dogovoril z Atalanto. Žoga je na strani Fiorentine," piše spletni portal Fiorentina.it.

Iličić se je Fiorentini pridružil leta 2013, pred tem je bil član Palerma (2010-2013). V letošnji sezoni je zaigral na 28 ligaških tekmah in dosegel štiri gole. Viola se trenutno nahaja na sedmem mestu prvenstvene lestvice, Atalanta na petem.

Poleg Atalante in Villarreala naj bi interes za Iličića pokazali še Liverpool, Leicester City, Watford in Sevilla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.