Šport > Nogomet
6 ogledov

Iličić: "Spet sem dobil občutek za igro!"

Slovenija zbor reprezentanca Ptuj hotel Primus Josip Iličić Saša Despot
Josip Iličić je pred prihodom na reprezentančni zbor prekinil osemmesečni strelski post pri Palermu. Kranjčan se je z Arminom Bačinovićem počasi začel vračati med standardne člane prve enajsterice, pomembna naloga novega selektorja Slaviše Stojanovića pa bo tudi najti njegov pravi igralni položaj, kjer bi lahko pokazal vso svojo tehnično dovršenost. "Spet sem lahko užival in od sebe dal tisto, kar znam," je za Žurnal24 povedal Iličić.

"Ta gol mi ni pomenil veliko. Več mi pomeni to, da sem spet dobil občutek za igro, da sem lahko spet užival in od sebe dal tisto, kar znam. Zaenkrat je OK in 'štima', kot bi moralo. Moralo je priti do nekih sprememb. Tako kot v reprezentanci – ni nam šlo in tako je. To je nekaj normalnega v nogometu," se je Josip Iličić na Ptuju spomnil zadnje tekme v dresu Palerma, ki je z njegovim golom premagal Bologno (3:1). Trener Devis Mangia je v prvo postavo prvič v sezoni uvrstil oba slovenska reprezentanta, poleg Iličića tudi Armina Bačinovića, njun zastopnik Armin Ružnić pa se je ob njunem povratku v formo zahvalil predvsem navijačem.

"Ta zadnja tekma, ki sem jo odigral … Če se cel stadion dere tvoj priimek, ti to nekaj pomeni, verjetno boš dal tudi več od sebe. Vedno sem bil z navijači in vedno bom, ob tej priložnosti pa se jim lahko le zahvalim," je o ljubezni privržencev rožnatih dejal Iličić. Mangia je po Deliu Rossiju, Serseju Cosmiju in Stefanu Pioliju že njegov četrti trener in priljubljeni "Jojo" je priznal, da so poteze predsednika kluba Maurizia Zamparinija težko prebavljive:

"To so spremembe, ki jih vsak igralec težko prenese. Vsak trener ima svojo vizijo, vsak bi igral drugače. Tako je v nogometu, so nihanja. Enkrat si dober, enkrat si slab. Tako je, treba se je navaditi. Upam, da bo ta trener zdaj ostal, da ne bo spet novih sprememb. Vsekakor je lažje biti nov selektor kot nov trener. S trenerjem si tako rekoč vsak dan, medtem ko ima selektor priložnosti samo v kvalifikacijah in na prijateljskih tekmah."

Najbolj mu diši "trequartista"

Ena glavnih nalog novega selektorja Slaviše Stojanovića bo po vsej verjetnosti tudi iskanje idealnega položaja za svojega najbolj navdihnjenega aduta, ki ga je prejšnji selektor Matjaž Kek velikokrat žrtvoval na levem boku. "Če bo treba, bom igral tudi tam, a sem kot pri vsakem trenerju izrazil željo, da bi igral na desni strani, saj tam igram že kar nekaj časa in sem se na to navadil. Vse pa je odvisno od selektorja in njegove taktike. Najprej bomo videli, če bom sploh igral, potem pa naprej … V klubu sem se našel, 'paše' mi položaj za obema napadalcema. To mi za zdaj ustreza," je o svojem priljubljenem položaju na igrišču povedal Iličić.

Igralni položaj nogometaša za napadalcema, v Italiji znan kot "trequartista", bi ob evoluciji slovenske reprezentance lahko postal še kako pomemben, saj je igri z dvema klasičnima napadalcema očitno dokončno odklenkalo. Kot tudi Robertu Korenu, Milivoju Novakoviću in Aleksandru Radosavljeviću, ki se niso znašli na Stojanovićevem seznamu za tekmo z Združenimi državami Amerike? Iličić jih še ni želel odpisati:

"Ne bi rekel, da bomo igrali brez njih. Zaenkrat jih ni, ampak nikoli ne veš, mogoče naslednjič bodo. Oni so vsekakor prav tako pomembni za nas, mi smo ekipa, ki skupaj diha, in verjamem, da nam k temu lahko pripomorejo tudi oni. Ostali smo bolj ali manj enaki, prišle so neke spremembe, ampak že proti Srbiji smo pokazali, kaj znamo in kaj zmoremo. V prejšnjih kvalifikacijah so se nam zgodili neki 'kiksi' in verjamem, da jih bomo zdaj v teh kvalifikacijah popravili in se uvrstili na svetovno prvenstvo. Stojanović je velik vtis pustil že pri Domžalah, nato tudi pri Celju. Verjamem, da ima to kvaliteto, da bo reprezentanco usmeril proti skupnemu cilju, ki je svetovno prvenstvo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.