Šport > Nogomet
15 ogledov

Iličić tretjič zapored med najboljšimi

josip iličić EPA
Najboljši posamezniki zadnjega kola italijanskega prvenstva so izbrani v Goalovi "All-Star" enajsterici.

Klubi na drugem, tretjem, četrtem in petem mestu na lestvici Serie A so močno prisotni v najnovejši Goalovi ekipi tedna, kar dokazuje, da po osvojenem scudettu Juventusa klubi pod njim niso prestavili v nižjo prestavo.

Nobena od teh ekip sicer ni prispevala vratarja. To je bil Palermov Stefano Sorrentino, ki je izstopal s postavljanjem zidu Cagliariju, ki je po porazu z 0:1 izpadel iz Serie A na "Derbyju delle Isole".

Roma se v pomemben derbi naslednji teden podaja s točko prednosti v boju za drugo mesto in Vassilis Torosidis je to pomagal zagotoviti z zmagovitim golom in izvrstno predstavo ob zmagi nad Udinesejem. Do te je prišlo po tem, ko je Santiago Gentiletti za Lazio pri Sampdorii odigral svojo navdušujočo tekmo, medtem ko je Napolijev član Faouzi Ghoulam senzacionalno igral na levem boku ob zmagi s 3:2 proti Ceseni. Na drugih zelenicah je bil Vangelis Moras velikan v obrambi Verone, ki je z 2:1 premagala Empoli.

V zvezni vrsti je bil Dries Mertens Napolijev junak z dvema goloma proti Ceseni, Gregoire Defrel pa je zabil lastno "doppieto" in ob porazu. Josip Iličić je dokazal, kakšen ustvarjalni genij je lahko, potem ko je Fiorentina premagala Parmo s 3:0, Radja Nainggolan pa je pravočasno zabil izenačujoči gol in prispeval še toliko več, ko se je Roma po zaostanku vrnila za zmago proti Udineseju.

Oba napadalca prihajata z nižjih položajev na lestvici v primerjavi s preostankom moštva - Torinov zvezdnik Maxi López se je z dvema goloma v postavo uvrstil ob Domenicu Berardiju, ki je užival v svojem letnem strelskem šovu proti Milanu. Član Sassuola je lani zabil štiri gole proti rdeče-črnim ob zmagi s 4:3, tokrat pa je zabil še tri več ob zmagi "Neroverdov" s 3:2.

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.