Šport > Nogomet
22 ogledov

Iličić ujel Pastoreja, Palermu remi

Josip Iličić je zabil že svoj sedmi letošnji zadetek v Serie A. Tokrat je imel v
1/23
EPA
Josip Iličić je v 17. kolu Serie A zabil še svoj sedmi letošnji zadetek in se tako na vrhu klubske lestvice izenačil s Javierjem Pastorejem. A kljub golu Kranjčana le remi Palerma, ki je gostoval pri zadnjem Bariju.

Josip Iličić je v izdihljajih sicer nezanimivega prvega polčasa sprožil s kakšnih 30 metrov, žoga pa se je od noge Nicole Belmonteja odbila v nebranjen del gola Daniela Padellija. Iličić je tako zabil še svoj sedmi letošnji zadetek v Serie A, s čimer se je na vrhu klubske lestvice izenačil s Javierjem Pastorejem.

Uradno: Kurtić podpisal!
Na spletni strani ND Gorice so v soboto le potrdili, da je Jasmin Kurtić postal novi član Palerma. Na Sicilijo bo odšel 27. decembra in se priključil treningom ekipe, kateri bo po pogodbi zvest štiri leta in pol. "V novem klubu si želim čimprej zagotoviti mesto na igrišču, dolgoročno pa upam na vpoklic v člansko reprezentanco Slovenije, kar je moj največji cilj," je ob novici dejal Kurtić.

Drugi polčas se je začel po željah zadnjeuvrščenega moštva lige Barija, ki je v 33. minuti ostal brez Marca Rossija, ki je zelenico moral zapustiti zaradi rdečega kartona. Sodnik je v 54. minuti hitro pokazal na belo točko, ko naj bi Dorin Goian napravil prekršek nad Emanuelom Rivasom. Masiello je izkoristil ponujeno priložnost in z 11-metrovke izenačil na 1:1. Palermo je do konca tekme kar nekajkrat nevarno pritisnil, toda varovancem Delia Rossija ni uspelo zabiti zmagovalnega gola. Iličić je odigral celoten dvoboj, Armin Bačinović pa je igro zapustil v 83. minuti.

Cesarju remi v zadnji minuti tekme
Boštjan Cesar je v Veroni gostil velikana Juventusa. Dolgo časa je kazalo na zmago Torinčanov, ki so v vodstvo prešli v 33. minuti, ko je s težkega položaja s pravim evrogolom zadel Fabio Quagliarella, ki je obrnjen s hrbtom proti golu v 33. minuti s ''polškarjicami'' zabil v mrežo Chieva. Verončani, pri katerih je v 16. minuti 11-metrovko zapravil Michele Marcolini, pa so izenačujoči zadetek dosegli prav v izdihljajih tekme. Za veselje domačih, ki so od 52. minute igrali z igralcem več – izključen je bil Manuel Giandonato, je poskrbel Sergio Pellissier.

 

Sarma kar trikrat po žogo v mrežo

Udinese Samirja Handanovića je v 17. kolu Serie A na gostovanju moral priznati premoč drugouvrščenemu Laziu, ki si ji zmago priboril prav v zadnjih minutah tekme. Udinese se je po dvakratnem vodstvu Lazia z goloma Alexisa Sancheza in Germana Denisa dvakrat vrnil v igro, na zadnji zadetek Liborja Kozaka v 88. minuti pa varovanci Francesca Guidolina na olimpijskem stadionu v Rimu niso našli odgovora.

 

Sobotni derbi Romi
Srečen gol nekdanjega napadalca AC Milana Marca Borriella je pomenil, da se je sobotni večer za privržence Rossonerov še enkrat bolj poslabšal. Ne samo, da je Roma po zaslugi Borriella odnesla vse tri točke s San Sira - mestni tekmec Inter je le nekaj ur prej slavil v finalu svetovnega klubskega prvenstva, tako da je bila sobota spet noč za črno-modri del mesta mode.

Borriello je imel kot že rečeno veliko sreče pri zmagovitem golu, saj ga je donedavni moštveni kolega Ignazio Abate ob izbijanju žoge zadel, okroglo usnje pa se je odkotalilo mimo vratarja Christiana Abbiatija v gol. Napadalec Rome je bil deležen tudi vročega slovesa z igrišča, ko mu je ob menjavi žvižgal praktično cel stadion, odnosa z navijači pa ni najbolje vzpodbudil s ciničnim ploskanjem gostujočim navijačem, ki so se z juga pripeljali na San Siro.

Italijanska liga, 17. kolo:

Lestvica:
1. Milan 36 točk
2. Lazio 33
3. Napoli 33
4. Juventus 31
5. Roma 29
6. Palermo 27
7. Inter 23 (-2)
..
18. Cesena 15 (-1)
19. Lecce 15
20. Bari 11

Lazio : Udinese 3:2 (1:0)
Hernanes (2), Biava (52), Kozak (88); Sanchez (49), Denis (61)
Samir Handanović je branil vso tekmo.

Cesena : Cagliari 1:0 (1:0)
Jimenez (17)

 

AC Milan : Roma 0:1 (0:0)
Borriello (69)

Chievo : Juventus 1:1 (0:1)
Pellissier (90); Quagliarella (31)
RK: Giandonato (52/Juventus)
Boštjan Cesar je odigral celoten dvoboj, Bojan Jokić je obsedel na klopi

Marcolini (Chievo) je v 16. minuti zastreljal 11-metrovko

 

Bari : Palermo 1:1 (0:1)

Masiello (54); Iličić (45)
RK: Rossi (33/Bari)
Josip Iličić je odigral celoten dvoboj, Armin Bačinović je igro zapustil v 83. minuti

Catania : Brescia 1:0 (1:0)

Lopez (34)

Parma : Bologna 0:0
(0:0)
Rene Krhin je obsedel na klopi


Napoli : Lecce 1:0 (0:0)
Cavani (90)


Prestavljeno:
Sampdoria – Genoa

 

Preloženo zaradi svetovnega klubskega prvenstva:

Fiorentina - Inter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.