Šport > Nogomet
9 ogledov

Iličić v enajsterici kola Serie A

Josip Iličić Palermo Fiorentina Italija Serie A EPA
Pretekli konec tedna so bili slovenski nogometni legionarji znova zelo učinkoviti. Josip Iličić je z golom in podajo pozdravil svojega prvega trenerja na Apeninskem polotoku Delija Rossija, med strelci tudi Zlatko Dedić in Tim Matavž, ki je zabil svojemu nekdanjemu klubu, Groningenu.

Zelo razpoložen je bil Josip Iličić, ki je bil prvo ime zmage Palerma nad Fiorentino (vodi jo nekdanji Iličićev trener Dellio Rossi) z 2:0. Jojo je v prvem polčasu podal Fabriziu Miccoliju za 1:0, v drugem pa je z izjemnim zadetkom iz prostega strela še sam premagal gostujočega vratarja Arturja Boruca. "Slovenec je eden najbolj spretnih igralcev v ligi. Svoj talent je učinkovito prikazal ob podaji za prvi gol Fabrizia Miccolija in ob čudovitem zadetku s prostega strela, ki je zagotovil, da so točke ostale na stadionu Renza Barbere," so o slovenskem reprezentantu zapisali pri spletnem portalu goal.com, kjer so ga postavili v enajsterico kola. Za Iličića je bil to deseti zadetek na Apeninskem polotoku. Nekdanji igralec Interblocka je igrišče ob stoječih ovacijah gledalcev na stadionu Renzo Barbera zapustili v 82. minuti, medtem ko je Armin Bačinović odigral celotno srečanje.

Tokratno kolo Serie A se je zelo uspešno končalo tudi za Samirja Handanovića, ki je še osmič letos na prvenstvu ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Udinese je že v petek na svojem Friuliju z 2:0 odpravil Romo in tako kot Palermo na svojem igrišču ne pozna poraza.

Pretekli konec tedna je nase opozoril tudi Zlatko Dedić. Primorec je zadel ob gostovanju Dynama Dresdna pri St. Pauliju (Dedić je začel protinapad, nato pa po strelu Pavla Forta tik pred golovo črto pomagal žogi v mrežo). Čeprav je slovenski reprezentant zadel za vodstvo z 1:0, je Dynamo na koncu ostal praznih rok, saj so gostitelji nato zabili tri zadetke in slavili prepričljivo zmago.

V Nemčiji je nase opozoril tudi Milivoje Novaković, čeprav je še vedno poškodovan. Nova je že med polčasom obračuna med Kölnom in Borussio Mönchengladbach (ob polčasu so kozlički izgubljali z 2:0, na koncu pa je bilo 3:0 za goste) verbalno napadel svojega vratarja Michaela Rensinga, češ da bi lahko bolje posredoval pri obeh zadetkih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.