Šport > Nogomet
22 ogledov

Iličić: "Vsi si želimo na Euro"

Josip Iličić in Valter Birsa Simon Maljevac
"Vsi se zavedamo, da nas čakata težki tekmi. Vsi si želimo na evropsko prvenstvo, zato moramo dati vse od sebe," je pred današnjim treningu na Brdu pri Kranju dejal Josip Iličić.

Slovenska nogometna reprezentanca se bo jutri dopoldne odpravila proti Lvovu, kjer jo v soboto čaka prvo dejanje dodatnih kvalifikacij za nastop na Euru 2016 v Franciji. Danes so dobro razpoloženi varovanci Srečka Katanca v idiličnem okolju Brda pri Kranju opravili še zadnji trening pred potjo v Ukrajino, katerega so si lahko predstavniki sedme sile lahko ogledali le v uvodnih 15 minutah.

"Vsi se zavedamo, da nas čakata težki tekmi. Želimo si na evropsko prvenstvo, zato moramo dati vse od sebe. Kemija v reprezentanci je prava, seveda pa je v klubu vse skupaj malce drugače, saj tam več časa preživim s soigralci," je pred treningom pojasnil Josip Iličić, ki se pred prvo tekmo v Lvovu ne obremenjuje z rezultatom.

"Ne smemo razmišljati o rezultatu, temveč o dobri igri. Odigrati moramo kompaktno in delovati kot ekipa. Rezultat bo posledica naše igre. Onemogočiti moramo napade Ukrajincev ter ohraniti našo mrežo nedotaknjeno, po drugi strani pa skušati doseči zadetek. Ukrajinci so najbolj nevarni prek krilnih položajev. Morali jih bomo dobro pritisniti in s tem onemogočiti njhove akcije. Noben nogometaš ne more preigrati pet ali šest nasprotnikov. Žogo bomo skušali čim bolj zadržati v svojih nogah."

"Seveda je sedaj čutiti še večjo odgovornost, saj napake niso več dovoljene. Če hočemo kaj narediti, moramo biti pravi. Sam se zavedam, kje sem v preteklosti delal napake in verjamem, da jih ne bom več ponovil. Vsak nogometaš ima vzpone in padce," je zaključil ofenzivni vezist slovenske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.