Šport > Nogomet
4 ogledov

Iličić zabil Bologni, točka za Handanovića

josip iličić fiorentina
1/13
EPA
Fiorentina je v 35. kolu italijanske Serie A v gosteh premagala Bologno (3:0). Drugi zadetek vijoličastih je dosegel slovenski reprezentant Josip Iličić. Tekma na San Siru med Interjem in Napolijem se je končala brez zadetka (0:0).

Fiorentina se je na gostovanju v Bologni veselila zmage s 3:0 in ohranila teoretične možnosti za uvrstitev v kvalifikacije za nastop v prihodnji sezoni Lige prvakov. Vijoličasti za tretjeuvrščenim Napolijem zaostajajo za osem točk, do konca italijanskega prvenstva pa bodo na sporedu še tri kola. Dva gola za vijoličaste je dosegel odlično razpoloženi Juan Cuadrado, med strelce pa se je vpisal tudi Josip Iličić.
Bologna bi lahko povedla v uvodnem delu srečanja, ko je strel z glavo Reneja Krhina po izvedenm prostem strelu Panagiotisa Koneja čez vrata potisnil Neto. Na drugi strani je poskus Borja Valere zaustavil Gianluca Curci. Gostje so povedli v 23. minuti, ko je Cuadrado dobro reagiral po predložku Joaquina in žogo preusmeril v oddaljeno vratnico domačega vratarja, ki je okroglo usnje le pospremil s pogledom.

Dobrih deset minut kasneje je na 2:0 povišal Iličić, ki je mojstrsko sprožil z vrha kazenskega prostora, slovenski napadalni vezist pa bi lahko pred koncem prvega polčasa zadel še enkrat, vendar je njegov močan strel odbil domači čuvaj mreže. Fiorentina je bila tudi v nadaljevanju tekme bolj nevaren nasprotnik, lepi priložnosti pa sta zapravila Nenad Tomović in Cuadrado. Slednji je tri minute pred iztekom rednega dela postavil končnih 3:0, ko je s pravo bomo z razdalje še drugič na tekmi matiral Curcija.

Brez zadetkov na San Siru

Napoli je z remijem na San Siru (0:0) zapravil priložnost, da bi si predčasno zagotovil vstopnico za kvalifikacije Lige prvakov za prihodnjo sezono. Prvo pravo priložnost domačih je imel na voljo Anderson Hernanes, ki je sporožil z razdalje, njego strel pa je odbil Pepe Reina. Španski čuvaj mreže je moral nato posredovati še po strelu Matea Kovačića, za Napoli pa bi lahko zadel José Callejón, ki prav tako ni našel željenega cilja.

Gonzalo Higuaín se je pirbližal zadetku po podaji Gokhana Inlerja, vendar je njegov poskus uspešno blokiral Yuto Nagatomo, kmalu zatem pa je bil nentanačen še Dries Mertens. V zaključku obračuna je domače po strelu Inlerja rešila vratnica, osem minut pred koncem pa je nizek strel Nagatome ubranil Reina in ostalo je pri delitvi točk.

Italijanska liga, 35. kolo, rezultati:

Bologna : Fiorentina 0:3 (0:2)
Cuadrado (23, 87), Iličić (34)
Krhin (Bologna) je igral v prvem polčasu. Iličić (Fiorentina) je igral do 76. minute.

Inter : Napoli 0:0
Handanović (Inter) je igral celo tekmo.

Hellas Verona : Catania 4:0 (3:0)
Toni (6, 28), Marquinho (45), Taleb (75)

Cagliari : Parma 1:0 (1:0)
Pinilla (35/11-m)
RK: Felipe (53/Parma)

Livorno : Lazio 0:2 (0:1)
Mauri (15), Candreva (51/11-m)

Sampdoria : ChievoVerona 2:1 (0:0)
Eder (81), Soriano (92); Thereau (66/11-m)
RK: Mustafi (65)
Cesar je igral celotno tekmo, Lazarević (oba Chievo) pa od 67. minute. 

Torino : Udinese 2:0 (1:0)
El Kaddouri (15), Immobile (57)
Kurtić (Torino) je odigral celotno tekmo. 

Ob 20.45:
Atalanta - Genoa

Ponedeljek ob 20.45:
Sassuolo - Juventus

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.