Šport > Nogomet
13 ogledov

Iličić zabil četrtič, Bačinović prvič!

Josip Iličić je skupaj s Javierjem Pastorejem, oba sta v sezoni zadela po štirik
1/8
Žurnal24 main
Nogometaši Lazia so v 7. kolu serie A na gostovanju pri Bariju zmagali z 2:0 in zasedajo vrh lestvice. Palermo je bil boljši od Bologne s 4:1. Svoj četrti gol za rožnate je zabil Iličić, prvega pa Bačinović!

 

Strelski prvenec Bačinovića
Josip Iličić in Armin Bačinović sta za zmago Palerma proti Bologni s 4:1 prispevala vsak po zadetek. Iličić je v šestem nastopu v serie A zadel še četrtič in to spet evrogol. V 24. minuti je žoga po njegovem strelu z 25 metrov, končala pod prečko. Bačinović je svoj premierni zadetek dosegel v 83. minuti. Po dolgi podaji je sam stekel proti vratom gostov in z 20 metrov z močnim strelom v levi vratarjev kot zadel za končnih 4:1.

Preberite si izjave strelcev zadetka za Palermo Josipa Iličića in Armina Bačinovića po zmagi nad Bologno z 4:1.
Eto'o rasistom odgovoril z golom
Začetek tekme v Cagliariju je minil v znamenju rasističnega izpada domačih navijačev, ki so zmerjali najboljšega napadalca Interja Samuela Eto'oja, zaradi česar je moral sodnik za nekaj minut celo prekiniti srečanje.

Kamerunca to ni zmedlo. V 39. minuti prvega polčasa je z edinim zadetkom na tekmi odločil zmagovalca. Eto'o je na šestnajstih metrih prejel žogo po podaji Nizozemca Wesleyja Sneiderja in z levo z močnim strelom po tleh v levi vratarjev kot mojstrsko ukanil domačega vratarja. Inter je s četrto zmago v sedmih tekmah v Serie A zbral 14 točk, prav toliko kot mestni rival Milan, s katerim si deli prvo mesto na lestvici. Milanska kluba lahko na vrhu ogrozi Lazio, ki ima le točko manj, a ob 20.45 gostuje pri Bariju. 


Lazio se je s peto zmago v sezoni, tokrat so sinje modri v zadnji tekmi kola z 2:0 na gostovanju premagali Bari, spet zavihtel na prvo mesto serie A. Najprej je v 52. minuti Hernanes med nogami matiral vratarja Jean Francoisa Gilleta in Rimljane popeljal v vodstvo. Končnih 0:2 je bilo delo Sergia Floccarija, ki je v 62. minuti po odbiti žogi drugič matiral nemočnega Giletta.
Cesar ni bil kos Milanu
Milan
je pred torkovo tekmo Lige prvakov Real Madridu z gladko zmago proti Chievu v 7. kolu Serie A poslal jasno sporočilo, da jih zanimajo le tri točke. Rdeče-črni so na San Siru "letečim oslom" iz Verone nasuli tri zadetke in na koncu slavili s 3:1. Za zmago je najbolj zaslužen v zadnjem času razpoloženi Pato, ki je zabil dvakrat (pri drugem zadetku je "za korak" zamudil prav naš Cesar). Zmago pa je v sodnikovem podaljšku s prvencem v majici Milana potrdil Robinho. Za Chievo, kjer je od dveh Slovencev (Boštjan Cesar, Bojan Jokič) znova igral le Cesar, pa je gol zabil Zlatan Ibrahimović, ki seveda ni prestopil v klub iz Verone, ampak je nesrečno zadel svojo mrežo. Ibra se je veliko bolje izkazal ob zadetkih Pata, ko je obakrat podal Brazilcu. Chievo tako po odličnem začetku, ko je nekaj časa celo vodil na lestvici, počasi pada po lestvici navzdol.

Roma je z 2:1 premagala Genovo in se odlepila iz dna in mest, ki po koncu sezone vodijo v drugo ligo. Rimljanom sta zmago prinesla Marco Borriello in Matteo Brighi, medtem ko je častni zadetek za goste iz mesta, kjer so srbski razgrajači sredi tedna uprizorili pravo malo vojno, dosegel Rudolf Gergely.

 

Zampariniju hočejo vzeti Pastoreja

Predsednik Palerma Maurizio Zamparini je italijanskim medijem zatrdil, da nanj pritiskata tako Barcelona kot Real Madrid. Oboji naj bi si želeli mladega Argentinca na posojo. ''Pastore je moj velik ponos in pripravljeni smo ga obdržati in zavrniti katero koli ponudbo. Zanj se resda zanima veliko število klubov, a mi še vedno računamo na njegove storitve.''

 

Lestvica:
1. Lazio 16 točk
2. Milan 14
3. Inter 14
4. Napoli 12
5. Juventus 11
6. Palermo 11
...
18. Udinese 7
19. Parma 6
20. Fiorentina 5
Serie A, 7. kolo:

Milan : Chievo 3:1 (1:0)
Pato (18, 30), Robinho (93); Ibrahimović (70/ag)

Boštjan Cesar je odigral celotno srečanje, Bojan Jokič (oba Chievo) pa ga je spremljal s klopi.

Roma : Genova 2:1 (1:0)

Borriello (34), Brighi (53); Rudolf (78)


Cagliari : Inter 0:1 (0:1)
Eto'o (39)

Sampdoria : Fiorentina 2:1 (0:1)
Ziegler (81), Cassano (82); Marchionni (6),

Catania : Napoli 1:1 (0:1)
Gomez (69); Cavani (39).
RK: Cannavaro (90/Napoli)

Cesena : Parma 1:1 (1:1)
Bogdani (17); Zaccardo (28)


Palermo : Bologna 4:1 (2:0)
Pastore (17), Iličić (24), Pinilla (47), Bačinović (83); Di Vaio (66);
Iličić in Bačinović (Oba Palermo) sta odigrala vseh 90 minut.

Juventus : Lecce 4:0 (3:0)
Aquilani (13), Melo (34/11-m), Quagliarella (44), Del Piero (82)

Brescia : Udinese 0:1 (0:0)
Corradi (80)
Handanović (Udinese) je branil vso tekmo.

 

Bari : Lazio 0:2 (0:0)
Hernanes (52), Floccari (62)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.