Šport > Nogomet
1349 ogledov

Iličićev boj z akutno okužbo

Josip Iličić Epa Iličić več tednov ni mogel trenirati.
Slovenski nogometni reprezentant je po več tednih negotovosti končno ugledal žarek upanja.

Slovenski nogometaš Josip Iličić, napadalni vezist Atalante, se po večtedenski odsotnosti vrača na nogometne zelenice. Tridesetletnik je imel v preteklih mesecih ogromno težav z zdravjem, zaradi česar je izpustil uvodne tekme italijanskega prvenstva.

Zvezdnik Atalante je poleti pridno nabiral kilometrino pred novo ligaško sezono Serie A, nato pa je njegove priprave nepričakovano prekinila okužba zobnega tkiva, kar je vodilo v limfadenitis oziroma akutno okužbo bezgavk.

Zdravstveno stanje je bilo tako resno, da je 30-letnik celo pristal v bolnišnici, kjer je ostal več kot teden dni, saj antibiotiki niso dosegli želenega učinka, zdravniki pa so imeli obilico težav z iskanjem ustreznega zdravljenja. Po poročanju italijanskih medijev je moral Iličić v preteklih mesecih kar nekajkrat obiskati zdravstveno ustanovo.

Iz bolnišnice so ga odpustili po dobrem tednu dni, a je bila njegova prihodnost precej negotova. Zdaj so se stvari končno obrnile na bolje, to pa je v izjavi za Gazzetto dello Sport potrdil tudi trener mošva iz Bergama Gian Piero Gasperini.

"Iličić bo v naslednjih dneh spet začel trenirati, po reprezentančnem premoru pa bo nadaljeval z intenzivnimi treningi. Do popolnega okrevanja bo potreboval dva do tri tedne," je sporočil.

Atalanta je ob odstonosti enega svojih najboljših nogometašev odigrala tri tekme ter zabeležila zmago, remi in poraz. S štirimi točkami je trenutno uvrščena na šesto mesto prvenstvene lestvice.

Josip Iličić Fiorentina | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice