Šport > Nogomet
17 ogledov

Illarra v Madridu: "Doma so vsi ponoreli"

Illarramendi Inigo Martinez Cadamuro Zubieta Real Sociedad trening priprave prvi
1/4
EPA
Na Santiagu Bernabéuu so v soboto predstavili novega člana Real Madrida, 23-letnega vezista Asierja Illarramendija, enega mnogih obrazov "španske revolucije" v Madridu.

"To je zelo poseben dan zame. Biti del tega kluba je zelo velik dosežek. Še nekaj dni nazaj si nisem mogel predstavljati v drugem dresu kot v Relovem (Sociedad, op. a.)," je pred navdušeno množico prijateljev in družinskih članov na Santiagu Bernabéuu povedal novi član belega baleta Asier Illarramendi.

Iz rok predsednika kluba Florentina Péreza je prejel dres s številko 24, ki jo bo na Santiagu Bernabéuu pod vodstvom novega trenerja Carla Ancelottija nosil ob številnih starih znancih iz mlade reprezentance Španije.

Ni bila lahka odločitev

"To je zelo lepa priložnost zame in dal bom vse za grb tega kluba. To ni bila lahka odločitev, tam sem preživel celo življenje in zahvaljujem se Sociedadu," je nadaljeval 23-letni baskovski vezist iz mesta Mutriku.

"Pričakujemo, da bo ta sezona polna uspehov. Zahvaljujem se družini, da je prišla z menoj, prijateljem prav tako. Upajmo, da bo zgodovina tega kluba postala še večja."

"Eden največjih upov"

Predsednik Pérez je ob predstavitvi novega člana kraljevega kluba, ki bo na dresu nosil okrajšavo svojega imena "Illarra", dejal, da ima Real zdaj izjemno talentirano ekipo, Illaramendija pa je označil za veliki up španskega nogometa.

"Danes je v Madrid prišel fantastičen igralec, ki je eden največjih upov našega nogometa. Zahvaljujem se Real Sociedadu, še posebej njihovemu predsedniku, da so omogočili ta trenutek. Asier, spoznal boš klub z veliko zgodovino, kjer bodo navijači dali vse zate, a od tebe vse tudi zahtevali. Zahtevali bodo, da ko oblečeš ta dres, daš vse od sebe," je novemu članu zabičal Pérez.

V domači vasici "ponoreli"

Illarramendija je na zelenici Santiaga Bernabéua pozdravilo krog pet tisoč navijačev, ob predsedniku in svojcih pa je med privržence belega baleta poslal tudi prve žoge in preizkusil zelenico bele hiše. Na kasnejši novinarski konferenci je spregovoril ob direktorju kluba Miguelu Pardezi.

Illarramendi Real Madrid predstavitev Santiago Bernabeu nov igralec okrepitev | Avtor: EPA EPA
"Poslovil sem se od prijateljev v Mutrikuju, vse so organizirali, da bi me podprli. Pravim vam, da so zaradi vsega tega povsem ponoreli! Prihajam iz mesta s 5.000 prebivalci. Prej sem bil nervozen, zdaj sem že bolje, kajne? (smeh) Življenje se mi bo precej spremenilo, ampak prepričan sem, da se jaz ne bom," je pred mikrofoni novinarjem dejal novi član Reala.

Alonso vedno vzornik

"Sem naslednik Xabija Alonsa? Jasno je, da je Xabi velik igralec, prišel je iz mladinske šole Reala in zame je bil vedno vzor. Upam, da se bom ob njem veliko naučil. Že mi je dejal, da je vse to navdušujoče, zdaj pa vidim, da je temu res tako. Imam priložnost igrati z njim, je velik igralec, tako kot vsi ostali, s katerimi bom igral. Xabi mi je priporočil prihod, rekel mi je, da je tukaj neverjetno in poskusil sem."

Baskovski vezist, za katerega je Real odštel nekaj manj kot 39 milijonov evrov, kolikor je tudi znašala njegova odkupna klavzula (Pardeza je sicer zatrdil, da je niso aktivirali), je uradno postal najdražja španska okrepitev v zgodovini devetkratnih evropskih prvakov. Pritisk?

"Gora graha" bi se še izboljšala

"Jaz mislim le na športni vidik. Mislim le na to, da moram opraviti svoje delo. Sem fant, ki dela za to, da bi se iz dneva v dan izboljšal. O številkah raje ne bi govoril. Vem, da je Madrid izkazal posebno zanimanje zame, predsedniku pa bi se raz zahvalil, ker je prikazal neverjeten trud," je še povedal nogometaš, čigar priimek v prevodu pomeni "gora graha".

"Zdaj bom moral trdo delati. V ponedeljek začnemo in res komaj čakam. Upam, da bo šlo vse po načrtih, in da bo naslednja sezona polna uspehov. Pri Real Sociedadu sem preživel 12 let in doživel lepe trenutke. Pustiti vse za seboj ni lahko, ampak nisem mogel izpustiti takšne priložnosti, da bi postal del tega kluba. Florentino (Pérez) in ostali so se obnašali fenomenalno. Zahvaljujem se jim, zdaj pa moram trdo delati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.