Šport > Nogomet
25 ogledov

"Imamo zeleno in vijoličasto dnevno sobo"

(Foto: Anže Petkovšek) Anže Petkovšek
Slovenski nogometaši so na najlepši možen način odprli stadion v Stožicah. Varovanci Matjaža Keka so Avstralce ugnali z 2:0. "Zelo smo veseli, da smo iztržili ta pozitivni rezultat," je dejal Koren.

Slovenci so se vse tja do 78. minute trudili streti odpor Avstralcev. Nogometaši iz dežele "tam spodaj" so z dobro igro dokazali, da so bili povsem upravičeno med 32 reprezentancami, ki so nastopile na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. A v 78. minuti je na sceno stopil Primorec Zlatko Dedić, ki je zadel z glavo po lepi podaji Miša Brečka. "Tega zadetka sem se izredno razveselil. Delam za to, sanjam zadetke in jih živim. Najbolj pomembno je, da je Slovenija zmagala. Upamo, da nam bo šlo na tem stadionu še naprej odlično. Nadejam se, da se bo rodil še kakšen stadion, gradijo ga tudi v Kopru. To bi bilo zame fantastično, saj bi bil doma," je po tekmi razpredal napadalec Bochuma in dodal: "Velika konkurenca med napadalci je užitek za selektorja, ki ima več izbire. Za nas je pomembno, da vsi fantje delamo za kolektiv, ki je na prvem mestu." V 90. minuti je delo dokončal Zlatan Ljubijankić, ki je zabil za končnih 2:0.

Vedno mirni selektor Matjaž Kek je tudi po zmagi proti Avstraliji ostal zvest samemu sebi in se ni prepustil evforiji po prvi zmagi na čudovitem stadionu v Stožicah: "Čestitam fantom, mi smo na igrišču dodali svoje. Odigrali smo solidno tekmo, z nogometaši, ki so različno obremenjeni. Videlo se je, da ko glava deluje, je mogoče storiti marsikaj. Pokazali smo novo kvaliteto v držanju žoge. Z usmerjenostjo naprej smo prišli do golov. Zadovoljen sem, ker je za samozavest in ponos pomembna vsaka zmaga. Zdaj imamo dve dnevni sobi, ena je bolj vijoličasta, druga pa zelena. Odslej bomo vse moči usmerili v priprave na Severno Irsko. Dokazali smo, da smo mentalno na visoki ravni tudi po svetovnem prvenstvu." Kapetan Robert Koren pa je dodal: "Zelo smo veseli, da smo iztržili ta pozitivni rezultat. Občutki so zelo dobri. Mislim, da smo pokazali dobro igro, zavedati se moramo, da je Avstralija nastopila na svetovnem prvenstvu in je zelo močna reprezentaca. Ustvarili smo si nekaj priložnosti, dvakrat zadeli in zasluženo zmagali. Pohvalil bi ljudi, ki so se mučili in naredili vse, da ima Slovenija takšen objekt, s takšnim vzdušjem. Vsa čast. Upam, da se bodo uredile tudi ostale stvari okrog stadiona, da bo vsa Slovenija, ko se bomo zbrali tukaj."

Razumljivo so bili veliko slabše volje v taboru gostov, ki pa so kljub temu športno priznali poraz, ob tem pa izrazili navdušenje nad novo pridobitvijo za celoten slovenski šport: "To je fantastičen stadion. Odlično vzdušje, država bi morala biti zelo ponosna. Nasprotniki so bili zelo močni in so prikazali dobro predstavo. Ponosni smo, da smo bili del tega," je dejal Lucas Neill, medtem ko je legendarni Mark Schwarzer dodal: "Bilo je res dobro. Gre za lep, majhen stadion, atmosfera je bila zelo, zelo dobra in res smo uživali v večeru. Rezultat pa nam ni bil všeč."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.