Šport > Nogomet
42 ogledov

Ime dobil po 11 igralcih kluba

Dominic Cazaux Profimedias
Navijači znajo v ljubezni do svojega kluba včasih tudi pretiravati. Včasih nastradajo tudi otroci.

"Če lahko David Beckham svojega sina imenuje Brooklyn, lahko jaz svojega Bermondsey," je razmišljal Mike, navijač kluba Millwall, ki je za svojega sina naposled izbral ime Bermondsey Millwall Den. Srednje ime vam je verjetno še razumljivo, Bermondsey pa je predel v jugovzhodnem delu Londona, kjer igra omenjeni klub, The Den pa je ime stadiona na katerem igra trenutni angleški tretjeligaš. 

Prava muka pa je verjetno nabava dokumentov za mladeniča, ki sliši na ime Dominic Andrew Lukic Newsome Fairclough Whyte Dorigo McAllister Batty Strachan Speed Chapman Cantona Cazaux. Dominic Andrew Cazoux je dodatnih 11 imen dobil zaradi igralcev Leedsa, ki so leta 1992 postali prvaki Anglije.

“Starši so pisali menedžerju Leedsa Howardu Wilkinsonu in ga prosili, naj vpraša igralce, če dovolijo uporabo imena. Odgovor je bil seveda da," je svojo zgodbo pojasnil Dominic Andrew Lukic Newsome ... saj že veste naprej. A če so starši šokirali Dominica in zaposlene na upravni enoti ob rojstvu dečka, se je slednji maščeval vrsto let kasneje. Je namreč goreč pristaš Arsenala. "Seveda sta bila razočarana, a sta dejala, da je to moja odločitev."

A tudi navijači topničarjev se znajdejo. Lanesra naj bi bilo 'edinstveno in romantično' ime, žena avstralskega navijača Arsenala pa je bila nad predlogom navdušena in ga je hitro sprejela. Po dveh letih je le izvedela pravi razlog za nenavadno in romantično ime. "Razložil mi je, da je to pravzaprav ime njemu najljubšega kluba prebrano nazaj," je razkrila Lanesrina mama s povsem običajnim imenom in priimkom - Clare Smith.

Kako vam zvenijo imena Ajipmilo, Robiram, Akul Repok, Acirog, Elažmod, Ejlec in Okšrk. Imena so vsekakor edinstvena, oceno o romantični plati pa prepuščamo vam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.