Šport > Nogomet
72 ogledov

"Imeli smo BMW-je, Oblak se je vozil s kolesom"

jan oblak atletico liga prvakov Profimedias
Po zadnji predstavi v Münchnu se je izjemno povečalo zanimanje za slovenskega vratarja Jana Oblaka. O njem je za goal.com spregovoril tudi nekdanji soigralec.

O Janu Oblaku, ki je znova navdušil nogometni svet, je spregovoril nekdanji soigralec pri Olimpiji Fernando Augusto de Abreu Ferreira. Brazilec s portugalskim potnim listom je v svoji karieri nosil drese številnih klubov, v sezoni 2009/10 je Abreu v slovenskem prvenstvu odigral devet tekem za Olimpijo in prejel dva rumena kartona.

"BMW je bil takrat partner Olimpije, okoli 15 vozil so posodili članom ekipe. A Oblak, ki je bil takrat zelo, zelo mlad, še ni mogel voziti. Vsak dan je s kolesom prihajal na trening," je o svojem nekdanjem moštvenem kolegu, ki je kolesaril po 16 kilometrov, za goal.com dejal branilec. Ta si kruh trenutno služi v najmočnejši tajski ligi.

Brazilec je bil od začetka navdušen nad Oblakovim pristopom in sposobnostmi: "Bil je izjemno zrel za svoja leta. Vedno je bil osredotočen, miren in hladnokrven, zato je na klop postavil tudi bolj izkušenega vratarja, ki smo ga imeli v moštvu (Damir Botonjić je takrat imel 28 let, op. p.). Trenerski štab je od Oblaka vselej zahteval zelo veliko, zaradi mladosti še več kot od ostali igralcev, čeprav je v tekmah reševal našo kožo iz dvoboja v dvoboj."

"Ena tekma ni minila, da ne bi bil prisoten kakšen oglednik, da bi skavtiral Oblaka. Bilo je neverjetno. Bil je le fant, vseeno pa je bil najbolj cenjen igralec v naši predsezoni," je še dejal Abreu in dodal: "Bilo je povsem očitno, da je pred njim velika kariera. To si je popolnoma zaslužil."

 
Komentarjev 4
  • stilist 09:53 06.maj 2016.

    Tile pisuni itak nimajo logike, važen je samo udarni naslov.

  • supreme 09:29 06.maj 2016.

    itaq da je bicikl vozu, če pa ni imel izpita za avto ..... logika

  • drejca1 07:01 06.maj 2016.

    Oblak, Prevc.......dva skromna, poštena fanta......pa tako Velika. Morda je še kje kanček upanja, da bo nekoč pri nas spet lepo, da se znebimo te gnile sodrge, ki nam kroji usodo.Uh, kako lepo bi lahko živeli......