Šport > Nogomet
17 ogledov

Incident na 19. obletnico ''kung fu'' udarca

napad na navijača Dailymail.co.uk
Natanko 19 let po incidentu, ki si ga je na tekmi proti Crystal Palacu privoščil nekdanji rdeči vrag Eric Cantona, se je podoben incident zgodil na tekmi angleških nižjeligašev.

Nogometni klub Goole, ki nima mesta znotraj angleškega ligaškega sistema (The Football League), je nepreklicno prekinil sodelovanje s kapetanom Karlom Colleyjem, potem ko je 30-letni branilec na tekmi proti Coalvillu poskušal fizično obračunati z navijačem.

Colley je na tekmi prejel rdeči karton, med zapuščanjem igrišča pa ga je razjezil eden od maloštevilnih gledalcev. ''Takoj po tekmi smo ga odstavili,'' je povedal predstavnik Goola Andre Morris. ''To je sramota, saj smo prostovoljci. To je ogabno in neprimerno,'' je dodal Morris, na uradni strani kluba pa so zapisali, da v njihovih vrstah ni prostora za takšno vedenje. Nogometni klub se je prav tako opravičil vsem navijačem in se zavezal, da takšnih incidentov tudi v prihodnosti ne bo trpel.

Crystal Palace - Manchester United (25. januar 1995)

Incident se je zgodil natanko 19 let potem, ko je Eric Cantona na tekmi proti Crystal Palacu s famoznim ''kung fu'' udarcem napadel navijača Matthewa Simmonsa.

Komentarjev 2
  • maboze1x 08:26 27.januar 2014.

    Aha... ali pa je to 19 let (!!!) kasneje, ko se te stvari obravnavajo precej drugače? Think again smart a**.

  • JackD 22:18 26.januar 2014.

    je nepreklicno prekinil sodelovanje s kapetanomTako se to dela. Ne pa tako kot Fergie. Ampak Škot je znan, da je en največjih hipokritov v zgodovini športa. Bil je vrhunski trener, kot oseba pa pravi gnoj!