Šport > Nogomet
22 ogledov

Indonezijec s 120 milijoni "blindiral" Handanovića

Erick Thohir Alam DC United MLS klub dres Jakarta Džakarta Indonezija EPA
Novi bogati delničar Interja, Indonezijec Erick Thohir, naj bi s 120 milijoni evrov pomagal prevetriti ekipo črno-modrih, pri katerih bosta status "nedotakljivih" po poročanju La Gazzette dello Sport dobila Samir Handanović in Fredy Guarín.

S prilivom indonezijskih rupij bo Interjev predsednik Massimo Moratti lažje zadržal prvi zvezdi ekipe, ki je pogorela v lanski sezoni: slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića in kolumbijskega vezista Fredyja Guarína.

Barviti Indonezijec Erick Thohir, ki naj bi ob nakupu lastniškega deleža milanskega kluba vložil okrog 120 milijonov evrov, sicer še naprej navdušuje na Twitterju, kjer se je označil za navijača Italije, a tudi velikega oboževalca Andree Pirla, "izdajalca" v očeh navijačev črno-modrih, potem ko je pred leti Inter zamenjal za mestne rivale AC Milan.

Kljub visokemu vložku naj Inter ne bi pripeljal zvenečih okrepitev pred novo sezono, ki jo začenja pod taktirko novega trenerja Walterja Mazzarrija. Tarča so nogometaši s sklicno ceno največ petih milijonov evrov, bo pa indonezijski vpliv prinesel "več mirnosti" in "garancij", poroča La Gazzetta dello Sport.

Mazzarri ima kar nekaj želja

"Lahko bi celo preprečili porodajo dveh izjemnih nogometašev, le zato, da bi se izkazali za nedotakljive: prihod Thohirja bo dal Interju moč. da se upre morebitnim ponudbam za Handanovića in Guarína, dveh velikanov, s katerima bi spet postali veliki," pišejo na spletni strani najbolj branega športnega dnevnika v državi (www.gazzetta.it).

Thohirjev prvi nakup naj bi postal vezist Belgije Radja Nainggolan, ki je, kakšno naključje, po očetovi strani Indonezijec, člana Cagliarija pa so ob obisku otoške države pred časom sprejeli kot Lionela Messija, dodajajo pri Gazzetti. 

Handanović ostaja ... če ne bo presenečenj

Novi trener Mazzarri naj bi si zaželel tudi Antonia Nocerina, nekdanjega soigralca slovenskih reprezentantov pri Palermu in člana AC Milana, vezista Juventusa Mauricia Islo, dolgoletnega branilca Udineseja Dušana Basto, osrednjega branilca Danila ...

Handanovića že več tednov povezujejo z Barcelono, ki naj bi ga izbrala za naslednika Víctorja Valdésa, po poročanju tamkajšnjih medijev pa je željo po prestopu Kataloncem ustno izrazil tudi Ljubljančan sam. Njegova zastopnica Claudia Pastorello je prek Twitterja pred časom sicer zapisala: "Če ne bo presenečenj, bo Handanović ostal."

Medtem v Džakarti ...

Maradona Džakarta Jakarta obisk nogomet legenda žoga | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.