Šport > Nogomet
72 ogledov

''Infantino je kupil več glasov kot šejk''

Maurizio Zamparini vedno poskrbi, da v Palermu nikoli ni dolgčas. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Zloglasni predsednik italijanskega nogometnega prvoligaša Palerma Maurizio Zamparini je znova dvignil veliko prahu z izjavo na račun novoizvoljenega predsednika Fife.

Predsednik Palerma Maurizio Zamparini si je izjavil, da si je Gianni Infantino, novi predsednik Mednarodne nogometne zveze, kupil glasove in na ta način premagal tekmece.

Infantino je v uvodnem nagovoru obljubil, da bo Fifi povrnil načeti ugled, njegovo izvolitev so pozdravili številni nogometni funkcionarji in tudi nogometaši, a s tem ni prepričal Zamparinija. Ta je prepričan, da volilni proces ni bil transparenten.

"Če je bil izvoljen, je bil izvoljen zgolj zato, ker je kupil več glasov kot šejk (Salman bin Ebrahim Al Khalifa)," je v videoposnetku na spletni strani www.mediagol.it dejal prvi mož Palerma.

Infantino je v petek na volilnem kongresu v Zürichu, ko se je peterica kandidatov potegovala za naslednika Seppa Blatterja, v drugem krogu dobil 115 glasov, bahrajnski šejk pa 88.

Zamparini, ki je znan, da je brez dlake na jeziku, je že vnaprej povedal, da bodo komentarji dvignili veliko prahu, a pozdravlja vse morebitne sankcije: "Upam, da me bodo suspendirali zaradi teh besed. Zame bi bila to čast."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.