Šport > Nogomet
55 ogledov

Infantino šokiran po napadu v Iraku

Gianni Infantino EPA
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je po petkovem samomorilskem napadu na nogometnem turnirju v Iraku, ki je zahteval 32 življenj, šokiran.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je bilo med žrtvami skoraj polovica fantov, starih med 10 in 16 let. V napadu je bilo ranjenih še 84 ljudi.

"Šokiran in žalosten sem zaradi te tragedije, ki se je zgodila na nogometni tekmi," je dejal Infantino v izjavi za javnost.

Napadalec, kot poroča AFP je za napadom stala Islamska država, se je razstrelil, ko so organizatorji podeljevali pokale igralcem na turnirju v iraški vasi Al-Asriya, ki leži malce južno od Bagdada.

Infantino, ki je postal predsednik Fife februarja, je poudaril, da "nogomet združuje ljudi po svetu". "Zelo žalosten dan je, ko gredo ljudje na tekmo in postanejo žrtve takšnega nasilja. V imenu Fife in globalne nogometne družine izrekam iskreno sožalje družinam žrtev," je med drugim povedal Infantino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.