Šport > Nogomet
70 ogledov

Infantino: To je prihodnost nogometa

Gianni Infantino EPA
Predsednik Mednarodne nogometne zveze Gianni Infantino je v ponedeljek ob robu tekem pokala konfederacij v Rusiji spregovoril o prihodnosti nogometne igre.

Po mnenju Giannija Infantina ima video tehnologija lepo prihodnost, zato Infantino podpira uporabo dodatnih video pomožnih sodnikov (VAR). Na sinočnji tekmi med Nemčijo in Avstralijo, s 3:2 so zmagali Nemci, je glavni sodnik po ogledu video posnetka priznal gol Avstralcem, čeprav je pred tem dosodil, da je Tomi Jurić igral z roko.

"Z video sodniki sem zaenkrat izredno zadovoljen. Videli smo, kako lahko video pomaga sodnikom, da sprejmejo pravilne odločitve. To je tisto, zaradi česar uvajamo VAR. Uporaba videa tukaj na pokalu konfederacij nam bo tudi pokazala morebitne pomanjkljivosti, ki jih lahko v nadaljevanju odpravimo," je za spletno stran Fife dejal Infantino.

"To, na kar so navijači čakali toliko let, se zdaj dogaja, ta turnir postavlja mejnike. Pomožno sojenje s pomočjo videa je prihodnost modernega nogometa," je še dejal prvi mož nogometnega gibanja.

Infantino je aprila napovedal, da bodo tehnologijo v primeru pozitivnih učinkov uporabili na svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji. Mednarodni odbor za nogometna pravila (Ifab), ki odloča o novih pravilih, je VAR že potrdil in sprejel ter dovolil v uporabo že od marca naprej. Video lahko poslej pomaga pri sodniških odločitvah v primeru dosojenega gola ali enajstmetrovke, neposrednega rdečega kartona ali kadar ni jasna identiteta igralca v akciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.