Šport > Nogomet
34 ogledov

Iniesta: "Jaz nisem pljunil nikogar!"

Sergio Ramos (levo) in Gerard Piqué na treningu v reprezentančni bazi. Oba sta b Žurnal24 main
Svetovni in evropski prvaki Španci so se v reprezentančni bazi Las Rozas na obrobju Madrida zbrali prvič po naelektrenih El Clásicih. Pot sprave med nogometaši Real Madrida in Barcelone bo še zelo dolga ...
"Nogometaši eden z drugim nimajo težav, vlada dobro vzdušje in veliko želje po dveh dobrih tekmah," strasti miri selektor Vicente del Bosque. Vsekakor bo zanimivo gledati, kako bo Španija videti na omenjenih tekmah čez lužo. Najprej se bodo pomerili z ZDA (sobota), nato pa še z Venezuelo (sreda).

Letošnji obračuni med Real Madridom in Barcelono niso razdelili le nogometnih navijačev po vsem svetu. Visokonapetostni obračuni v španski ligi in polfinalu Lige prvakov so svoj davek terjali tudi med španskimi reprezentanti. Mnogi med njimi so bili do letošnje sezone sicer veliki prijatelji, a so se v dresu klubov tokrat spopadli kot navečji sovražniki. Sergio Ramos je na prvem Clásicu v letošnji sezoni udaril Carlesa Puyola, Alvaro Arbeloa je v Valencii stopil na nogo Davida Ville, Gerard Piqué je provociral v slačilnicah ... Seznam je zares dolg, vse skupaj pa je s pljuvanjem po zadnjem ligaškem obračunu začinil Portugalec Pepe.

"Ni težav, in če jih kdo ima, o tem spregovori. Če bi jaz pljuval, stopal na nogo ali brcal ... Ampak jaz ne morem o tem povedati nič, saj se nisem tako obnašal," je na sredinem zboru na obrobju Madrida dejal Barcelonin as Andrés Iniesta. "Zdaj smo v reprezentanci, kjer se skupaj borimo za neko drugo stvar. Zgodile so se reči, ki so bile zelo grde in težko razumljive, toda vsak deluje tako, kot misli, da je zanj najbolje," je o napetostih na relaciji Madrid-Barca še dodal Iniesta.

Teorije zarote med drugim tudi pravijo, da naj bi Realov trener José Mourinho želel namenoma razdreti špansko reprezentanco. Razlog? Kmalu naj bi prevzel portugalsko reprezentanco, ob slabši Španiji pa bi imel večje možnosti za uspeh na velikih tekmovanjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.