Šport > Nogomet
31 ogledov

Iniesta leto ocenil kot zelo uspešno

Andres Iniesta gol zadetek proslavljanje slavje veselje proslava Žurnal24 main
Španski nogometaš Andres Iniesta se je ozrl na iztekajoče se leto in ga ocenil kot zelo uspešno, saj je Barcelona dobila špansko prvenstvo z 99 točkami, Španija pa je postala svetovni prvak.

Andres Iniesta se je po zadnjem treningu FC Barcelone v letu 2010 razgovoril pred predstavniki sedme sile. Poleg naslova španskega in svetovnega prvaka je izpostavil svoj odločilni zadetek v finalu mundiala proti Nizozemski. "Vsakokrat, ko ga vidim, dobim mravljince po telesu. Mislim, da jih bom imel še dolgo časa in da bodo z leti spomini na tiste trenutke še bolj čustveni," je dejal Iniesta.

Vsem privržencem FC Barcelone Iniesta sporoča, da ekipa ne bo zatajila, ko se bo odločalo o naslovih, vendar hkrati meni, da bo izjemno težko ponoviti minule dosežke. "Obljubim, da se bomo vedno potegovali za naslove, ali bomo presegli oziroma izenačili, vse kar smo v preteklih sezonah dosegli, pa je težko napovedati."

Med pozitivne trenutke leta je Iniesta uvrstil tudi zgodovinskih 5:0 proti Real Madridu. "Uspela nam je izjemna predstava, ki bo še dolgo ostala v spominu," je dejal 26-letni Iniesta, ki ni pozabil omeniti, da mu veliko pomeni tudi kandidatura skupaj s soigralcema Xavijem Hernandezom in Lionelom Messijem za najboljšega nogometaša na svetu.

"A kot vedno pravim, najboljše stvari šele prihajajo," je dodal Iniesta, ki bo leta 2011 prvič postal očka. "Je velika izkušnja. Pravijo mi, da je zelo lepo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.