Šport > Nogomet
26 ogledov

Iniesta: "Nemci bodo morali najprej kaj osvojiti"

Iniesta Xavi Barcelona PSG Paris Saint-Germain Liga prvakov četrtfinale EPA
Andrés Iniesta je za španske medije dejal, da je José Mourinho škodoval nogometu v Španiji, nekaj podobnega je pred dnevi zatrdil tudi Xavi. Iniesta je nato povedal tudi, da ne verjame, da je konec "španske ere" v nogometu.

V intervjuju za El País je Andrés Iniesta dejal, da je "Mourinho škodoval španskemu nogometu." Pri tem je vezist Barcelone pojasnil, da je škodo utrpela predvsem La Liga. A podrobnosti strelec odločilnega zadetka v finalu SP 2010 ni želel razodeti. "Ne želim še naprej govoriti o njemu (Mourinhu, op. a.)," je glede tega še povedal Iniesta.

Že pred dnevi je nekaj pikrih na račun Joséja Mourinha povedal tudi Xavi. Slednji je dejal, "da velike ekipe ne igrajo tako, kot je igral Real Madrid pod Mourinhem. Ko je bila doba Galaktikov, smo lahko le občudovali njihovo igro, ker so bili toliko boljši in so igrali s smislom in ustvarjalno. Pod Mourinhem ni bilo tako," je bil kritičen katalonski vezist.

Iniesta: "Trener je naš vodja"

Nato je Iniesta spregovoril tudi nekaj o lanski sezoni, zadnji Mourinhevi v Španiji, ko so Katalonci spet osvojili državni naslov. "Zmagali smo v prvenstvu in to je vedno dobra stvar. Ponosen sem na ekipo, kajti za nami je komplicirana in težka sezona, kar je uspeh naredilo še bolj poseben. Vsak dan je sezona postajala bolj zahtevna in poskušali smo izvleči maksimum," je pojasnil otrok Blaugrane.

"Trener je naš vodja, on usmerja mnenje ekipe. Brez njega je bilo zelo težko, on je nosilec našega moštva," je motečo odsotnost Tita Vilanove pojasnil najboljši igralec sezone 2011/2012.

"Ni konec španske ere"

Iniesta je nato zatrdil še, da visok skupni poraz v polfinalu Lige prvakov proti Bayernu (0:7) ne pomeni konca "španske ere". "To ne pomeni konca našega obdobja. Veliko ljudi bi to želelo, a še vedno smo tu. To so le trenutne govorice. Najprej morajo npr. Nemci kaj osvojiti na reprezentančnem nivoju, da bodo lahko govorili o tem, da so nas vrgli s prestola. Tako kot to velja za Brazilijo, Argentino ali kogar koli drugega."

"Naš stil igre nam pomaga, da spravimo nasprotnika v težave, ker ta nikoli ne ve, kako se ga bomo lotili. Naš pristop nam prinaša uspehe. In če stvar deluje, je najbolje, da se je držiš," je zaključil Andrés.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.