Šport > Nogomet
16 ogledov

Inšpektorji vrgli oko na Capella

Fabiu Capellu težave angleških reprezentantov ne dopuščajo mirnega spanca. (Foto Žurnal24 main
Trener angleške nogometne reprezentance Fabio Capello se je v domovini Italiji znašel pod drobnogledom davčne uprave. Pod lupo davčnega inšpektorata tudi Valentino Rossi.

Kot so poročali italijanski mediji, naj bi Fabio Capello utajil nekaj davkov, denar zaslužen od reklam pa naj bi imel naložen na banki v Luksemburgu. Guardia di Finanza, oziroma italijanska davčna uprava, je vzela pod drobnogled Capellove prihodke in odhodke med leti 1999 in 2004, ko je bil trener Rome, poleg tega pa jih zanimata tudi naslednji dve leti, ko je bil prvi mož Juventusa.

Oglasili so se tudi že predstavniki angleške nogometne zveze in v sporočilu za javnost zapisali: "Prepričani smo, da je Capellovo nedolžen. Preiskava je le del italijanskih davčnih postopkov, ki so v zadnjem času pod drobnogled vzeli številne znane osebnosti z Apeninskega polotoka." Predstavniki zveze so že vzpostavili stik z 61-letnim trenerjem in njegovimi odvetniki, ki so jim zagotovili, da je z njegovimi davki vse v najlepšem redu. Capello je bil imenovan za angleškega selektorja v decembru, med plusi, ki so tehtnico pri izbiri selektorja prevesili na njegovo stran pa so tudi domači klubski naslovi z vsemi štirimi klubi, ki jih je vodil, Milanom, Real Madridom, Romo in Juventusom.

Pod lupo davčnega inšpektorata se je znašla cela kopica vrhunskih italijanskih športnih osebnosti, med njimi je tudi nekdanji svetovni prvak v motociklističnem razredu MotoGP Valentino Rossi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.